Un câine a devenit erou, după ce și-a trezit stăpânul cu dizabilități chiar atunci când apa a năvălit în casă. L-a salvat în acest fel pe tânăr de la moarte. Ionuț își pupă câinele cu dragoste și cu o recunoștință cum n-a simțit vreodată pentru un om. Blănosul, pe nume Picki, nedespărțit de stăpânul lui, a fost salvatorul neașteptat în timpul catastrofei din județul Galați.

Un câine din Galați și-a salvat stăpânul de la moarte

A simțit că viitura se apropie și l-a trezit din somn pe proprietar: „Dorm în fiecare zi cu el și cu pisica, pisica era la bucătărie și cățelul aici. Dormeam adânc și a venit la capul meu și m-a trezit. Era apa în casă până la genunchi”

Citește și: VIDEO Premierul a chemat primarii la sfat! Ce au discutat despre dezastrul din traficul Capitalei?

Povestea e cu atât mai impresionantă cu cât Ionuț nu e un tânăr ca oricare altul, are dintotdeauna deficiență de auz și folosește aparat auditiv, însă doar pe timpul zilei.

Ionuț dormea, când apa i-a inundat casa

Dacă n-ar fi fost câinele lui să-l alerteze tânărul n-ar mai fi stat de vorbă acum: „N-am auzit viitura, n-am auzit nimic, am venit de la muncă, eram obosit” Casa

lui Ionuț e acum doar o ruină, doar un aragaz și două scaune din lemn i-au rămas tânărului de 30 de ani, după inundații, dar nu se plânge.

Citește și: VIDEO Un bărbat a traversat Bosforul pe o frânghie! A ajuns din Asia în Europa, în timp record

E fericit că spre deosebire de alți vecini, lui viitura i-a cruțat animăluțul.

Erou în urma inundațiilor catastrofale e și Cătălin, soț și tata doi copii din satul Vameș. Când a văzut cum casele sunt înghițite la propriu de ape și-a pusă barca la bătaie și a ieșit să-și salveze vecinii.

Pe acest bărbat l-a găsit refugiat pe acoperișul locuinței, doar acolo n-a ajuns viitură.În urma inundațiilor catastrofale de la Galați, șapte persoane și-au pierdut viața și peste 20 de mii au fost afectate de viituri.

Nici acum, la patru zile de la tragedie, nu au curent electric aproximativ două mii de case.