L-a văzut în dificultate și s-a aruncat în apă fără să se gândească o clipă la siguranța sa. Din nefericire, gestul curajos i-a adus moartea. Bogdan a pus viața altcuiva înaintea propriei sale siguranțe. A sărit imediat în apele învolburate ale râului Brenta când a văzut că un tânăr e în pericol de înec.

Un român din Italia s-a sacrificat în timp ce încerca să-și ajute un prieten

Era sportiv talentat campion la skanderbeg și locuia într-o localitate din provincia italiană Padova. Ieșise cu un grup de prieten la picnic, dar unul dintre ei, un tânăr de 23 de ani, originar din Sri Lanka a vrut să se scalde. La vederea situației disperate Bogdan nu a ezitat.

A înotat cu gândul să-l salveze. Prietenii săi povestesc că l-au văzut pe Bogdan cum a ajuns la tânăr și chiar l-a prins de mână, însă curenții puternici i-au acaparat.

Românul era curier în Italia și chiar își cumpărase o casă, potrivit presei locale. Pentru căutarea celor două trupuri neînsuflețite au fost mobilizați scafandrii din Veneția, echipe fluviale cu bărci pneumatice, experți în topografie și în elicopter.

Pe Bogdan au reușit să îl recupereze tocmai de la patru metri adâncime puțin în amonte de locul unde martorii îl văzuseră dispărând. Gestul său eroic vin la scurt timp după tragedia din Natisone, unde trei români, Cristian, Bianca și Patricia au fost luați de o viitură.