La aproape opt luni de când băut și drogat a spulberat mortal doi tineri pe litoral, Vlad Pascu vorbește despre regretele care îl macină în spatele gratiilor. Între timp tatăl lui, cu zâmbetul pe buze, aruncă vina pe tinerii morți, că ar fi circulat neregulamentar. „Nu veneau de la teatru, ci tot din vamă, ca și fiul meu”, a spus Mihail Pascu. Părinții victimelor nu mai au putere nici să plângă de la atâta durere și revoltă.

Din spatele gratiilor, măcinat de regrete, Vlad Pascu vorbește pentru prima oară după tragedia pe care a provocat-o pe litoral. E necăjit că lumea îl vede un monstru, dar recunoaște că a greșit teribil și nu mai poate întoarce timpul înapoi.

„Aș da orice să pot să fac lucrurile cu totul diferit. Mi-aș face o altă viață, nu în sensul în care am făcut până acum, pentru că știu că am făcut greșit.

S-a întâmplat și tragedia asta, cu acei doi oameni care nu au cum să se mai întoarcă”
, a spus Vlad Pascu.

Departe de regretele fiului, tatăl lui Vlad Pascu a ținut un discurs halucinant în fața tribunalului, cu un zâmbet sfidător pe buze: „Acolo era un drum național în afara localității. Am dreptate? Dacă exista trotuar în acea zonă? Vi se pare anormal trotuarul, nu? E anormal să ai trotuar? Spuneți pe gură, nu din cap.”

Individul uită însă că acei tineri se întorceau pe jos pe marginea drumului, în vreme ce fiul lui era la volan, băut și drogat, când i-a spulberat mortal.

„Dacă ei se întorceau la patru-cinci dimineața, era normal ca toți să aibă alcoolemie ori alte lucruri. Circulau pe partea care nu trebuia. Eu de copiii ăia nu vreau să vorbesc. Este un lucru tabu pentru mine”,

a mai spus Mihail Pascu.

Doar că tocmai despre acei copii vorbise, acuzându-i că ar fi de vină că s-au nimerit în calea fiului teribilist, iar pentru suferința bieților părinți, cărora le-au murit copiii, individul dă vina pe jurnaliști: „Lăsați oamenii ăia în pace, că i-ați distrus și îi asmuțiți împotriva mea și au ajuns săracii să amenințe public. Vă dați dumneavoastră seama ce ați făcut?”

„Presa chiar ne-a ajutat și ne-a ajutat mult, că dacă nu era presa și media acum Vlad Pascu era undeva în străinătate și noi ne plângeam copiii”, spune, pe de altă parte, tatăl lui Sebastian.

Părinții celor doi tineri uciși în cumplitul accident sunt tot mai cutremurați și revoltați deopotrivă de ce le este dat să vadă și să audă.

„Copiii noștri mergeau pe jos.

În primul rând mergeau prin loc permis, nu mergeau prin loc nepermis, nu mergeau pe șosea. Copiii noștri nu conduceau, nu are nicio importanță dacă copilul nostru sau copiii noștri ar fi consumat alcool. Pe Vlad Pascu l-am văzut, era schimbat, avea un zâmbet și o stăpânire de sine. Știa sigur ce o să se întâmple și la proces. Eu zic că de la judecător și la procurori, toată lumea este mânjită acolo. Vor să-l scoată pe Vlad Pascu un copil cuminte, ei vor să-l scoată că nu a consumat droguri înainte să se urce la volan”, a mai spus cu lacrimi în ochi Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

„De ce n-ar fi morții, care nu mai pot vorbi, de vină? De ce n-ar fi părinții care nu știu să-și crească copiii de vină, iar copilul lui, de fapt nu, tot copiii noștri, oare ce or fi căutat ei să treacă pe acolo când trecea copilul lui cu mașina” , a completat tatăl Robertei.  

Vlad Pascu este judecat în Mangalia pentru ucidere din culpă, nu omor calificat, cum au cerut avocații victimelor. Procesul este unul extrem de controversat, mai ales că în ultimele șapte luni tânărul nu a părăsit arestul nici măcar pentru a se prezenta la termenele de judecată, totul fiind făcut prin videoconferință. Părinții lui sunt judecați la București. Miruna Pascu este acuzată că ar fi încercat să șantajeze martorii din dosar, iar Mihail Pascu pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.