Climatologii avertizează că puține țări vor scăpa de cupola de foc și de instabilitatea atmosferică în această vară. În Dallas, vântul a suflat cu atâta putere încât a mutat o aeronavă Boeing. Întreg statul Texas a fost măturat de o serie de furtuni care au adus ploi torențiale și vijelii de 120 de kilometri/h. Există și o victimă strivită de un munte de resturi.

Posturile locale de știri transmit că orele următoare vor aduce noi fenomene metro extreme ce pot pune în pericol 30 de milioane de locuitori.

Teribile inundații au avut loc și în Armenia, unde martorii au filmat cum un pod este  rupt de râul umflat de atâta ploaie. Rafale cu puterea unui uragan au măturat și provincia Sichuan din China. 

Vremea extremă nu iartă pe nimeni

Apa a curs în valuri în gurile de metrou ale orașului Yulin, unde astfel de averse torențiale sunt așteptate abia la mijlocul lui iunie.

Regiunea Ganzu din Nord-Vest este răvășită.

Mașini îngropate în stratul de gheață topită, șuvoaie grele pe străzi și clădiri dărâmate. Vijelii impresionante au fost și în sudul Indoneziei. Paradisul turistic aflat între destinațiile preferate a fost luat pe sus.

Citește și: VIDEO Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon reacționează, după apelul cutremurător făcut la 112 de fiica unei paciente

În sudul inundat apele aduse de ploile torențiale au înghițit mașini și au transformat oamenii în sinistrați.

Zone întregi cotropite de apă sunt și în India și Bangladesh lovite în plin de ciclonul remal.