Fidias Panaiotus, un YouTuber celebru din Cipru, în vârstă de 24 de ani, a obținut o performanță incredibilă după ce și-a asigurat un mandat în Parlamentul European ca independent, cu aproape 20% din voturi. Fidias și-a făcut campania electorală pe canalul său de YouTube

Youtuber, ajuns în Parlamentul Europei

O îmbrățișare cu Elon Musk l-a ajutat pe un cipriot în vârstă de 24 de ani să obțină o performanță incredibilă.

Fidias, un YouTuber celebru un Cipru, a candidat independent și și-a asigurat un mandat în Parlamentul European, după ce a obținut aproape 20% din voturi.

Fidias Panaiotus și-a făcut campania electorală pe canalul său de YouTube, acolo unde are 2,62 de milioane de abonați, adică dublu decât întreaga populație din Cipru. Prima postare a tânărului a fost făcută în 2019, iar de atunci „am supraviețuit cinci zile fără somn”, „am petrecut o sută de ore în cea mai săracă țară din lume” sau „am îmbrățișat o sută de celebrități de top din lume

printre care și Elon Musk”, au fost postările care l-au făcut celebru. Panaiotus și-a anunțat candidatura în luna ianuarie, mărturisind că nu are nicio idee despre politică.

Citește și: VIDEO Alertă națională de tuse convulsivă! Care este cel mai afectat județ?

După ultimele rezultate oficiale cipriotul a obținut 19,36% la sută din voturile exprimate la el în țară. „Am realizat o minune”, au fost primele cuvinte ale lui Fidias după ce a aflat vestea cea mare.