În acest moment, există pe piață o gamă extrem de variată de posibilități, atunci când vine vorba de șeminee. Clasice, rustice, norvegiene, exclusiviste- tu alegi! Șeminee pe lemne, pe gaz, electrice sau chiar pe bază de bio-etanol… modelele sunt nenumărate!

Așadar, dacă vrei să știi care sunt criteriile esențiale de care trebuie să ții cont în momentul în care cumperi un semineu, citește acest articol.

Experții te ajută să cumperi mai rapid și mai ușor modelul potrivit pentru tine. De ce să pierzi timp, când te poți ghida după acest short list? Iată ce trebuie să știi!

Combustibilul pentru șemineu, prima decizie pe care nu ai cum să o eviți

Prima alegere pe care o ai de făcut este tipul de combustibil. Da, poate că în acest moment, cele mai populare sunt șemineele pe bază de bio-etanol sau electrice, dar în continuare se caută și cele pe lemne sau pe gaz.

Fără excepție! Ei bine, șemineele care funcționează cu bioetanol nu au nevoie de horn sau de coș de fum.

E clar că ele permit o instalare cât se poate de facilă, fără mari bătăi de cap. Dar, totuși… dacă ai o cabană la munte și îți dorești să reproduci farmecul de altădată, cu siguranță bio-etanolul este alegerea numărul 1. Fără doar și poate! Ține cont de faptul că alegerea combustibilului nu e de ignorat.

Desigur, are un impact asupra costurilor de consum, dar și de întreținere.

Design-ul șemineului: nici pe departe ultima decizie din listă, ci o prioritate

Da, ai citit bine. Design-ul șemineului trebuie să se regăsească în lista celor mai importante criterii, chiar în top! Șemineul are dublu rol, funcțional și decorativ, ceea ce înseamnă că nu e suficient să aibă cea mai bună performanță tehnică.

Aspectul său contează și trebuie să se integreze corespunzător în contextul amenajării. Pe scurt: înfrumusețează casa, dacă îl alegi bine.

Așadar, gândește-te dacă îți dorești un model clasic sau, dimpotrivă, unul ultra-modern, care să îți satisfacă toate cerințele de ordin estetic. Alege culoarea și din considerente care țin de întreținerea șemineului, astfel încât să nu îți fie dificil să ștergi praful sau să îl cureți zi de zi.

Eficiența energetică: cu siguranță, vrei să îți reduci costurile de încălzire

Dacă ești interesat de șeminee care au capacitatea de a încălzi locuințele, atunci e important să studiezi caracteristicile tehnice. Eficiența energetică este printre cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont. Consultă-te cu experții și pregătește informațiile de care vor avea nevoie pentru a stabili necesarul de energie.

Nu uita că șemineele deschise, cele de primă generație, nu vor avea niciodată o eficiență mare de încălzire. Rolul lor este acela de a îndeplini funcții decorative, estetice și nu de a încălzi complet construcțiile. Studiază ofertele, dar nu înainte de a discuta aplicat cu un specialist în domeniu, ce îți poate oferi și recomandări.

Alege cel mai bun termoșemineu de la Șeminee-Expert.ro

Specialiștii de la Seminee-Expert.ro se ocupă atât de import, cât și de comercializarea și montajul celor mai bune șeminee de pe piață. Dacă vrei să cumperi un semineu pe lemne (sau orice altă categorie de șeminee), atunci contactează-i cu încredere. Vând, de asemenea, și sobe, dar și coșuri de fum profesionale. Toate produsele sunt certificate internațional și au calitate de top.