Vremea extremă face ravagii! Ultimele zile au adus vreme cu adevărat extremă în mai multe zone ale globului. În Africa, temperaturile ridicate au atins noi maxime istorice, apropiindu-se de 50 de grade Celsius.

Pe de altă parte, locuitorii Statelor Unite ale Americii se confruntă cu un adevărat potop. Ploile torențiale în cantități extrem de importante au făcut pagube substanțiale în special în New York.

Vremea extremă face ravagii! Un om a murit și peste 13 mii de locuințe au rămas fără electricitate

Locuitorii statului New York a plouat într-o singură zi cât ar fi plouat în mod normal pe tot parcursul verii. În mai multe orașe, americanii s-au trezit cu străzile măturate de ape după ce sistemul de canalizare nu a mai putut sub nicio formă să facă față volumului foarte mare de apă.

Din cauza viiturii care s-a abătut și care a luat pe sus mașinile, o femeie și-a pierdut viața iar zeci de drumuri au devenit impracticabile.

Citește și: Furtună violentă în Catalonia

„Încerca să fugă de inundații și nu a reuşit să traverseze. Din ce știm noi, îşi plimba câinele și a fost surprinsă de torenţi. Este incredibilă ce cantitate de apă este de aici”,

a declarat Steven Neuhaus, director al serviciului de intervenţie.

Viitura a adus haos pe marile aeroporturi din New York

În disctrictul Orange, mai multe persoane sunt dispărute iar zeci de drumuri au fost închise preventiv de autorități după ce au fost distruse sau parțial afectate de cantitatea uriașă de apă. De asemenea, mai multe persoane au rămas izolate, însă au fost ulterior salvate de către echipele de salvatori.

„Toată lumea era la parter, cu umbrele, scoteau oamenii pe ferestre sau pe uşi. S-au asigurat că au tot ce au nevoie şi i-au adus sus. Unii dintre vecinii mei şi-au deschis casele, unele apartamente sunt pline de oameni acum pentru că i-au adus în case”, „A început să plouă torenţial şi casa a fost înconjurată de râuri pe ambele părţi. Unde să mergem? Au închis drumurile, unde putem pleca?”,

au povestit două dintre femeile afectate de viitură, notează Observator News.

Citește și: Ploi, vijelii și grindină în toată țara

Nici marile aeroporturi din New York nu au fost ocolite de problemele cauzate de ploile torențiale și de către inundații. Peste o mie de curse au fost anulate din cauza vremii extreme. Tot vremea extremă a făcut ca în unele state, printre care și Vermont, să fie decretată stare de urgență.