În tăvălugul de vești rele, care ne-au lovit la început de an, cu scumpiri și taxe crescute, există și unele cât de cât îmbucurătoare. Din această lună cresc alocațiile, dar și ajutoarele sociale, iar de astăzi au început să fie virate pensiile majorate.

 „Alocațiile copiilor au fost majorate cu rata inflației de acum doi ani, așa cum prevede legea. Cei care au peste doi ani vor primi în plus 36 de lei, ceea ce înseamnă că vor ajunge la o alocație lunară de 292 de lei.

Banii aceștia vor fi primiți inclusiv de cei care au 18 ani, până când termină liceul. În același timp, copiii de până în doi ani vor primi în plus de la stat 88 de lei, ajungând la o alocație lunară de 719 lei.

Aceiași bani vor fi primiți inclusiv de copiii cu dizabilități până când vor împlini vârsta de 18 ani.

Majorările se aplică din luna aceasta, din luna ianuarie, însă banii vor ajunge la beneficiari de luna viitoare, din februarie. Vorbim în același timp despre majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, de majorarea indemnizației pentru șomaj și a ajutorului social care se vor aplica din luna martie, însă așa cum știm, inclusiv pensiile au fost majorate la început de an. O majorare de 13,8 la sută.

Citește și: Cladirile din Capitală care au devenit vedete pe social media. Oamenii se înghesuie să facă poze cu decorul desprins din basme: „Este minunat”

Joi, banii au fost transmiși către casele de pensii județene, iar de vineri poștașii au început distribuirea în teren”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.