Avertisment de vreme rea pentru România! Vremea extremă a dominat ultimele luni, atât în țara noastră, cât și în Europa. Iată că românii trebuie să fie pregătiți în continuare de fenomene extreme.

De această dată nu mai este vorba despre canicula care a dominat ultimele luni, ci despre ploi torențiale, vijelii și grindină.

Avertisment de vreme rea pentru România! Codul galben vizează jumătate de țară

Cu câteva ore în urmă, ANM a emis un avertisment de vreme rea. Potrivit meteorologilor, fenomenele meteo extreme vor afecta jumătate din România. Codul galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice a fost emis miercuri dimineață și va fi în vigoare până joi. Specialiștii avertizează că aceste fenomene prezintă riscuri semnificative pentru locuitorii din mai multe regiuni ale țării.

Codul galben a intrat în vigoare de astăzi, 23 august, de la ora 10:00 și se menține până joi, 24 august, la ora 03:00.

În această perioadă, instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în mai multe regiunii ale țării vizate, printre care se numără cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, Maramureș, Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei.

Citește și: Ploi, vijelii și grindină în toată țara

„Cod galben de ploi și vijelii 23 Aug 2023, ora 10:00- 24 Aug 2023, ora 03:00.

Fenomene: instabilitate atmosferică. Regiuni afectate: conform textului şi hărţii. În Maramureş, Moldova, cea mai mare parte a Crişanei şi Transilvaniei, precum şi în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40
l/mp. Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în restul regiunilor”
, se arată în atenţionarea meteo ANM.