Sute de șoferi au fost depistați drogați la volan, în mod greșit, din cauza DrugTestelor care nu ar fi fost folosite de agenți în mod corespunzător. Specialiștii spun că testele, folosite la o altă temperatură decât cea menționată de producător, indică, în mod eronat, faptul că persoana testată a consumat substanțe interzise. De cealaltă parte, reprezentanții polițiștilor spun că vina este a guvernanților, care au făcut achiziții de mântuială.

În cazul lui Marius- șoferul oprit pe o stradă din Baia Mare- drugtestul a fost dat peste cap. Rezultatele indicau șapte substanțe, printre care și droguri de mare risc, pe care tânărul le-ar fi consumat. Pentru că era sigur că nu s-a atins de stupefiante, a cerut să facă analize de sânge la Cluj. Acestea i-au fost confirmate suspiciunile. Drugtestul indicase un rezultat eronat, iar Marius era curat ca lacrima.

Același rezultat fals pozitiv este indicat la 3 din 10 șoferi, spun polițiștii. În aceeași situație este și Mihai, un tânăr care lucra pentru o companie de curierat înainte să fie oprit la un control de rutină.