Suntem din nou puși pe drumuri! Sistemul informatic de sănătate s-a blocat, astfel că, de mai bine de două săptămâni, bolnavii așteaptă cu orele în cabinetele medicilor de familie...asta în cel mai fericit caz, căci nu de puține ori sunt puși în situația de a se reîntoarce. Si asta fără garanția că își vor rezolva problema.

Citește și: Copii și profesori, leșinați în trenul spre Constanța! Prima reacție din partea CFR: „Dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate”

Sistemul informatic de sănătate e din nou la pământ. Au trecut mai bine de două săptămâni de când medicii de familie au început să reclame blocajele ce-i împiedică pe pacienți să obțină rețete compensate ori trimiteri la medicii specialiști.

„Nu funcționează MUSCA componenta de validare calitate de asigurat, consultații, nu funcționează MUSCA- rețeta, și funcționează cu dificultate sitemul de carduri”. 

Românii nu pot intra în posesia medicamentelor de care au nevoie 

De săptămâni bune, cei care au nevoie de medic sunt supuși unor drumuri inutile din cauza casei naționale de asigurări de sănătate: „De la începutul lunii, numai picat a fost...practic tot ce am reușit să validăm am reușit noaptea, sau dimineața la prima oră pentru că în timpul zilei este efectiv blocat!”.

Cel mai mult are de pierdut asiguratul, care nu poate intra în posesia medicamentelor de care are nevoie: „Pacientul este întors din drum! Îl trimitem acasă și îl punem să revină când reușim noi să verificăm ce

se întâmplă cu asigurarea lui”. 

„Nu putem recomanda niciun fel de investigație gratuită, nu putem înregistra consultația în sistem, nu putem recomanda o consultație interdisciplinară, nu putem da rețetă compensată, deci totul va fi eventual cu plată”, anunță medicii. 

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun că știu care sunt problemele și încearcă să le remedieze.