Mai mulți copii și profesori au leșinat în trenul IR 1589 București Nord-Constanta, din cauza căldurii excesive. O persoană din grupul de 50 de persoane a sunat de urgență la 112, iar mecanicul a fost anunțat din dispecerat să oprească în cea mai apropiată stație.

Citește și: Cu sau fără BAC, la muncă în străinătate! Tot mai mulți tineri din România pleacă peste hotare

Mai multe ambulanțe au așteptat în gara de la Fetești, unde le-a fost acordat primul ajutor. O profesoară a fost transportată la spital. Cel mai probabil acestora li s-a făcut rău din cauza căldurii excesive din vagoane. Angajații CFR le-au oferit apoi apă și gheață tuturor călătorilor. 

Reacția CFR, după ce mai mulți copii au leșinat în tren 

Clipele de groază prin care au trecut copiii și profesorii s-au petrecut după ce instalația de climatizare s-a defectat, iar temperaturile din vagoane au fost sufocante.

Printr-un comunicat de presă, CFR a confirmat faptul că trenul a suferit o avarie la instalația de climatizare, imediat după plecarea din București. 

„CFR Calatori informează cu privire la situația survenita in trenul IR 1589 care circula pe ruta Brașov (plecare 13.20) – București Nord (plecare 16.02) – Constanta (sosire 18:54),  si care are in compunere vagoane cu instalație de climatizare. Din cauza temperaturilor ridicate si a gradului mare de utilizare, instalația de climatizare a intrat in regim de avarie după plecarea din București.

O persoana a anunțat șefa de tren ca se simte rau, motiv pentru care personalul CFR Calatori  a apelat Serviciul 112.

In urma apelului, după sosirea trenului in stația Fetești, o ambulantă a preluat pasagerul, care se afla, in acest moment, la spitalul din Fetești, sub supraveghere medicala. Menționăm ca aceasta garnitura de tren a fost însoțita de un electrician de vagoane.

Conducerea CFR Călători, prin intermediul conducerii SRTFC Constanta, tine legătura, in permanenta, cu personalul medical de la spitalul din Fetești. Din declarațiile personalului de tren, se pare ca pasagerul care a solicitat ambulanta avea antecedente medicale. In plus, la bordul trenurilor se afla personal tehnic de intervenție.

Cu toate acestea, in zilele cu temperaturi caniculare exista situații in care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate si intra in regim “avarie răcire”, mai ales in condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de

locuri. In astfel de cazuri, instalațiile funcționează in regim de ventilație”, se arată în comunicat.