Cei care au vrut să scape de temperaturile extreme au fost la cota 2.000, acolo unde zăpada este încă așternută pe creste. La Bâlea Lac, temperaturile nu au depășit 16 grade, iar turiștii veniți la munte au avut nevoie de un rând de haine în plus pentru a se bucura de scurta plimbare.

Citește și: Românii sunt speriați de mâncarea de pe litoral! Iată ce ne sfătuiesc inspectorii

Îmbrăcați în haine de vară, turiștii care au urcat la cota 2.000 au rămas uimiți să descopere peticele de zăpadă care rezistă chiar și în luna iulie. Turiștii vin din toate colțurile țării și nu numai pentru a se bucura de o vacanță la munte. 

„Suntem aici pentru cinci zile. Am tremurat un pic”, „E prima oară când venim. Venim din Spania. Zăpada asta, nu așteptam la zăpadă.

Nu așteptam deloc. E foarte frumos”
, sunt câteva dintre reacțiile turiștilor.

Românii și-au scos hainele groase pentru vacanța din inima Munților Făgăraș 

Dacă vreți să urcați la cota 2000, în inima Munților Făgăraș, este bine să aveți la îndemână și haine ceva mai groase. Aici încă mai găsiți petice de zăpadă, iar la orele amiezii, mercurul din termometre arăta doar 16 grade Celsius.

Pentru turiștii veniți din toate colțurile țării, Transfăgărășanul a fost refugiul perfect în această perioadă. Drumul dintre nori este străbătut zilnic de mii de mașini.

Citește și: Se pregătesc majorări de taxe de la 1 septembrie! Cât ar putea să ajungă să coste o sticlă de suc?

„Noi venim din Bărăgan, de la Slobozia, unde sunt 40 de grade.

Aici este o lume de vis. E un picuț frig, dar ea numai bine. Abia am scăpat de căldura aia și ne răcorim în sfârșit”, a declarat o turistă. Cei care vor să ajungă la Bâlea Lac cu mulaun trebuie să țină cont de faptul că Transfăgărășanul este închis pe timpul nopții. Accesul la cota 2.000 se poate face și cu telecabina de la Bâlea Cascadă.