Cât costă o ciorbă la restaurantul Parlamentului? Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante clădiri din țara noastră. În cadrul acestuia se află două restaurante, intens frecventate de către senatorii și deputații din țara noastră.

Este vorba despre Cantina S2, care este încadrată la activități extrabugetare din cadrul Camerei Deputaților și despre restaurantul „Salon Rustic”. Cel din urmă funcționează ca un SRL.

Cât costă o ciorbă la restaurantul Parlamentului? Iată cum arată meniul din care aleg zilnic aleșii românilor

Meniul celor două restaurante este destul de variat. Parlamentarii  pot să servească o salată de icre de casă la doar 7 lei. Bineînțeles, aleșii pot alege să consume ceafă de porc la doar5,79 de lei, piept de pui la grătar la 4,53 de lei.

Citește și: Au apărut monedele cu chipul Regelui Charles

În ceea ce privește ciorbele, trebuie să aflați că cea mai scumpă costă 6 lei, în timp ce cele mai ieftine, precum borșul țărănesc sau cea de pui a la grec la 2,75 de lei, respectiv 5,36 de lei.

Iată care sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe produse din meniul restaurantelor din Parlament

Cel mai ieftin produs pe care îl pot comanda parlamentarii la restaurant sunt cartofii prăjiți, care costă doar 1,49 de lei, la care pot adăuga o salată de varză albă, pentru încă 2,19 lei. 2 lei costă și fasolea bătută, în timp ce piureul de cartofi ajunge la 2,28 de lei.

Citește și: Târgurile de Paște, magnet pentru turiști

De cealaltă parte a meniului se află cele mai scumpe produse, care sunt mult mai ieftine decât cele pe care oamenii de rând le

pot comanda la restaurantele din țară. Păstrăvul la grătar costă 16,01 lei, iar cel mai scump produs din meniu, vită cu mango, ajunge la 24 de lei o porție, notează stiridirecte.ro. Prețurile preparatelor au fost actualizate în anul 2021, iar aleșii par mai mult decât încântați de faptul că pot consuma un meniu întreg pentru mai puțin de 20 de lei.