Mercur retrograd 2023: Urmează un nou hop pentru zodii în perioada 21 aprilie- 15 mai. În 2023, Mercur Retrograd reprezintă acele perioade ale anului de care nativii se tem cel mai tare.

De fiecare dată atunci când Mercur este în retrograd sunt afectate alte semne zodiacale. În acele zile se petrec lucruri mai puțin plăcute nativi, iar aceștia simt de multe ori că sunt cu adevărat urmăriți de ghinion.

Mercur retrograd 2023: Urmează un nou hop pentru zodii în perioada 21 aprilie- 15 mai

În anul 2023, Mercur a intrat pentru prima dată în retrograd în zodia Capricorn, între 1-18 ianuarie. Acest lucru se va repeta între 21 aprilie și 15 mai, de această dată în zodia Taur.

Citește și: Mercur în Taur, în aprilie 2023: Cum sunt zodiile afectate?

Aceste zile vor reprezenta o perioadă dificilă pentru cele mai multe semne zodiacale. De cele mai multe ori, acestea pot simți că nu mai au la fel de multă încredere în forțele proprii, fapt ce îi poate determina să refuze anumite oportunități, de teama eșecului.

De asemenea, Mercur retrograd în Taur îi poate influența pe anumiți nativi să facă achiziții inutile, așa că este recomandat ca aceștia să aibă mare grijă pe ce cheltuiesc banii.

Cele mai afectate zodii de către Mercur în retrograd din perioada 21 aprilie- 15 mai 2023

Această perioadă în care Mercur va fi în retrograd va afecta o parte destul de mare dintre semnele zodiacale. Iată care sunt acestea și la ce trebuie să aibă grijă următorii nativi

Berbec

În perioada în care Mercur se află în retrograd, Berbecii trebuie să aibă mare grijă la sănătatea și bunăstarea lor fizică.

Acești nativii ar putea fi nevoiți să adopte un stil de viață mai sănătos pentru a avea beneficii pe termen lung.

Taur

În general, nativii din zodia Taur sunt puternici și rezistenți, însă Mercur Retrograd le poate pune bețe în roate în ceea ce privește comunicarea și negocierea cu alte persoane. În această perioadă, Taurii trebuie să fie atenți la nevoile partenerului și să nu ia decizii importante sau să facă schimbări permanente în viața lor până pe 15 mai.

Leu

În ceea ce îi privește pe Lei, Mercur Retrograd poate aduce relații tensionate în familiile acestora, dar și în ceea ce privește relațiile lor de prietenie. În aceste zile, nativii acestei zodii trebuie să fie mai atenți la nevoile persoanelor cu care interacționează.

Fecioară

Fecioarele sunt afectate pe plan amoros de către Mercur Retrograd.

Acești nativi s-ar putea confrunta cu neînțelegeri și chiar mici conflicte în viața de cuplu.

Citește și: Horoscop mai 2023. Află ce îți rezervă astrele în ultima lună de primăvară

Scorpion

Pentru nativii  din Scorpion, Mercur Retrograd în Taur poate aduce probleme în sectorul financiar, așa că nativii din această zodie trebuie să evite achizițiile costisitoare sau inutile.

Săgetător

În ceea ce îi privește pe Săgetători, Mercur Retrograd le poate pune bețe în roate în ceea ce privește studiile și călătoriile.

Vărsător

Vărsătorii ar putea avea probleme în ceea ce privește cariera și obiectivele lor profesionale în timpul în care Mercur este în retrograd. Și Vărsătorilor le este recomandat să nu ia decizii majore în această perioadă.