Fazele lunii aprilie 2023: Când avem Lună Plină și Lună Nouă? Iată care sunt diferitele forme în care Luna va apărea pe Pământ, în luna aprilie 2023, dar și modul în care ne afectează. O fază a Lunii reprezintă de fapt o parte luminată ce poate fi văzută de un observator. Există mai multe faze ale lunii: Luna Nouă, Primul Pătrar (Primul Sfert), Luna Plină, Ultimul Pătrar (Al doilea trimestru).

Când avem Lună Plină și Lună Nouă în aprilie 2023?

La Luna Plină, Luna este orientată spre Soare, așa cum este văzută de pe Pământ, de aceea apare luminată complet.

Luna Nouă apare atunci când acest corp ceresc se află între Soare și Pământ. În această fază ea este prezentă „pe cerul zilei”, aproape de Soare, și rămâne invizibilă pentru ochiul liber.

Nopțile din jurul Lunii Noi sunt aproape fără lună și, prin urmare, destul de întunecate.

- Lună Plină: 6 aprilie, ora 07:34

- Ultimul Pătrar: 13 aprilie, ora 12:11

- Lună Nouă: 20 aprilie, ora 07:12

- Primul Pătrar: 28 aprilie, ora 00:19

Cum ne influențează Luna Plină și Luna Nouă?

Potrivit astrologiei, luna are o energie foarte puternică, motiv pentru care multe persoane se pot confrunta cu stări diferite. Se mai crede că Luna Plină reprezintă vine la pachet cu multe emoții, care sunt retrăite mai intens de unele persoane. Chiar dacă nu există mai multe studii în acest sens, tradiția spune că luna are un efect asupra emoțiilor oamenilor, dar și asupra animalelor și recoltelor.

Citește și: Horoscop aprilie 2023. Care sunt zodiile care trebuie să aibă foarte mare grijă de sănătatea lor în această perioadă?

Luna Plină și Luna Nouă afectează persoanele diferit și în funcție de zodie. Pe data de 6 aprilie, atunci când este Lună Plină în zodia Balanței, se anunță o perioadă mai echilibrată, în care influențele puternice și bune ale astrelor sunt amplificate de Soarele din Berbec și de lumina Lunii.

Se anunță o perioadă benefică pentru multe zodii.

Pe de altă parte, pe 20 aprilie, Luna Nouă este însoțită de o eclipsă de Soare în zodia Berbecului. Această perioadă poate aduce la suprafață vulnerabilitatea oamenilor și tensiuni în familie. Veștile bune sunt că această perioadă nu va dura mult timp, iar relațiile cu cei din jur vor reveni la normal.

Sursă: Libertatea, Wowbiz