Vremea de Florii 2023: Prognoza meteo pentru Duminica Floriilor. Anul acesta, Floriile vor fi sărbătorite de fiecare creștin ortodox pe data de 9 aprilie, cu exact o săptămână înainte de Paște.

Ziua de Florii mai este cunoscută în popor drept Duminica Floriilor și este una dintre cele mai importante sărbători cu cruce roșie din Biserica Ortodoxă.

Vremea de Florii 2023: Prognoza meteo pentru Duminica Floriilor. Iată ce temperaturi se vor înregistra pe 9 aprilie 2023

Încă de la începutul lunii aprilie, temperaturile au început scadă simțitor, fiind înregistrate maxime mai mici decât media normală din această perioadă a anului.

Situația atmosferică va rămâne la fel și duminică, pe data de 9 aprilie, de Florii. Pe parcursul zilei, temperaturile înregistrate vor fi cuprinse între 11 și 18 grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopții, minimele vor fi cuprinse între 0 și 8 grade Celsius.

Citește și: Radu Andrei Tudor, primele declarații despre venirea la Kanal D2. De când se va afla la pupitrul NEWSTIME: „M-a atras foarte mult această idee, să vezi și poveștile unor oameni așa ca noi, oameni absolut normali”

În regiunile sudice, estice și sud-vestice, oamenii sunt îndemnați să nu își uite umbrelele acasă, pentru că meteorologii anunță șanse ridicate de precipitații.

În zonele intracarpatice, temperaturile medii vor fi mai scăzute decât cele normale pentru Duminica Floriilor. Chiar dacă temperaturile maxime din termometre vor ajunge la 18 grade, maximul de grade resimțite va fi de 16 grade Celsius.

Vremea de Paște 2023. Iată ce temperaturi se vor înregistra de Învierea Domnului

Prima zi de paște aduce temperaturi de până la 17 grade Celsius în București, însă minimele pot ajunge chiar și la 5 grade Celsius.

În Constanța, oamenii se vor bucura în prima zi de Paște de cer senin, cu maxime de până la 16 grade. Aceleași valori se vor înregistra și în Iași în prima zi de sărbătoare. A doua zi, pe 17 aprilie, temperaturile cresc simțitor, până la 19 grade celsius.

Citește și: Horoscop mai 2023. Află ce îți rezervă astrele în ultima lună de primăvară

La Timișoara, prima zi de Paște poate aduce câteva precipitații, însă temperaturile vor fi destul de ridicate, de până la 20 de grade Celsius. Vremea rămâne instabilă și pe 17 aprilie, însă temperaturile înregistrează o ușoară scădere, de până la 16 grade Celsius.