Ai observat că dinții tăi albi arată mai puțin perlați în aceste zile sau că rutina de două cești de cafea pe zi îți lasă dinții de culoarea latte-ului? Oricare ar fi motivul care te-a adus aici, te înțelegem.

Dacă vrei să obții rezultate rapide, să zicem, pentru nunta sau botezul de weekendul viitor, atunci, recomandarea ar fi un tratament profesional în cabinetul dentistului. Fie că vorbim de fațete dentare sau de o albire ca la carte, cu laser și soluții puternice de albit cu peroxid, o vizită pe www.dentetico.ro ar

putea să te lămurească rapid ce implică acest lucru.

În continuare, vom analiza tot ce trebuie să știi despre acele pete enervante și cele mai bune modalități de a obține rezultate. Din păcate, cafeaua, vinul roșu și țigările sunt doar câteva dintre numeroasele obiceiuri care îți pot lăsa pete nedorite pe dinți. Acestea pot fi îndepărtate relativ repede prin periaj – dacă te apuci de treabă suficient de repede.

Adevărata problemă este atunci când lași acele pete de suprafață o perioadă îndelungată, culoarea reală a dinților începe să se estompeze sau să se îngălbenească.

Cel mai bun moment pentru a începe albirea dinților a fost, ei bine, ieri. Din cauza modului în care petele de pe dinți se acumulează și se combină în timp, decenii de pete suprapuse vor dura mult mai mult timp pentru a fi îndepărtate.

De exemplu, este mult mai ușor pentru un adolescent să obțină un rezultat bun cu benzile de albire fără prescripție medicală decât pentru un vârstnic de 80 de ani. Acestea fiind spuse, ca în majoritatea lucrurilor din viață, nu este niciodată prea târziu să începi, atâta timp cât ai răbdare.

Veste proastă dacă vrei să îți albești singur dinții este că majoritatea metodelor naturale de albire nu fac prea mult.

Bicarbonatul de sodiu și cărbunele activ doar curăță petele de suprafață în același mod în care o face și pasta de dinți. Sunt studii care au demonstrat că albirea cu ulei de cocos ar funcționa, dar rezultatul este minim și de scurtă durată.

Gândește-te la un tratament în cabinetul unui profesionist ca la calea rapidă către un zâmbet ca la Hollywood. Tratamentele în cabinet sunt pline de geluri care conțin 35-40% peroxid de hidrogen, comparativ cu 6-15% pe care le găsești în produsele de uz casnic.

Procedura tipică de albire durează între o oră și 90 de minute, iar medicul dentist va folosi, de asemenea, măsuri de protecție pentru a-ți menține gingiile în siguranță și pentru a bloca saliva, care, de fapt, dezactivează peroxidul de hidrogen.

Ar trebui totuși să ai în vedere că albirea nu este pentru toată lumea. Nu toți suntem un candidat perfect pentru albire. Gravidele, femeile care alăptează și cei care au carii ar trebui să amâne puțin.

De asemenea, fațetele dentare, coroanele ori punțile nu se albesc, iar produsele de albire pot afecta astfel de lucrări dentare.

Foto: Pixabay