Un ciclon din Marea Neagră și un val de aer rece din est aduc temperaturi negative și ninsori. Reporterul NEWSTIME Delia Sândulachi a consultat hărțile meteorologilor și a venit cu toate informațiile în cadrul jurnalului.

Citește și: După ninsori, urmează vreme de primăvară! Unde se vor înregistra și 19 grade Celsius?

„Cel mai frig va fi în Moldova, ciclonul din vestul Mării Negre va aduce precipitații, iar valul de aer rece dinspre est va veni cu temperaturi de îngheț.

La altitudini mari va ninge, iar fulguieli răzlețe sunt așteptate și în zonele mai joase, chiar și la câmpie. În Iași, de exemplu, nu vom vedea soare în zilele următoare, iar temperaturile vor scădea de la o zi la alta. Mâine (n. red. vineri, 17 noiembrie) vom avea parte de valori cuprinse între 2 și 9 grade Celsius. Sâmbătă va ploua, iar temperaturile abia vor ajunge la 6 grade. Duminică sunt prognozate -2 grade, iar frig va fi de asemenea și luni.

Situația este similară și în Suceava. De la temperaturi maxime de 8 grade mâine ajungem sâmbătă la doar 3 grade și tot în prima zi de weekend sunt așteptate și ninsori. Duminică sunt așteptate, de asemenea, temperaturi cuprinse între -2 și 1 grad cu plus. Cel mai frig va fi însă la Piatra Neamț. Mâine (n. red. vineri, 17 noiembrie) va fi acolo -1 grad, sâmbătă va ninge, iar temperaturile vor scădea la -3 grade.

Duminică va fi cea mai friguroasă zi, cu temperaturi negative cuprinse între -6 și -1 grad”, a declarat reporterul NEWSTIME.