După iarnă urmează primăvara, însă nu în luna martie, așa cum vă gândiți. Vremea se va încălzi, iar temperaturile vor crește până la 19 grade. Unde se vor înregistra ne spune Adrian Șătăreanu, reporter NEWSTIME.

Citește și: După primăvara din octombrie, urmează ploi și ninsori. De când se schimbă vremea în România?

„Nu ne vom bucura prea mult timp de această zăpadă proaspăt depusă în urma episodului de iarnă severă pentru că de marți, 14 noiembrie încolo, meteorologii anunță că vremea se va încălzi în

toată țara și vom avea parte de temperaturi peste normalul acestei perioade. De exemplu, în unele zone din țară maximele vor porni undeva de la 7 grade Celsius și vor ajunge chiar și la 16 grade în sudul țării, însă cel mai cald va fi pe litoral, acolo unde meteorologii anunță temperaturi maxime de 18 grade Celsius. Și la munte va se va încălzi vremea destul de mult începând de marți.
De exemplu, la Brașov, maxima prognozată pentru ziua de marți este de 15 grade Celsius, o temperatură anormal de mare în condițiile în care în această perioadă la munte ar fi trebuit să avem valori cuprinse între 5 și cel mult 11 grade Celsius. De miercuri încolo meteorologii anunță ploi în mai toată țara, însă temperaturile rămân la fel de ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și 16 grade celsius.
Atât despre vreme”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

Primul episod de iarnă severă din acest sezon în România

Mașini acoperite de zăpadă, șosele înghețate și turiști blocați din cauza ninsorilor, așa arată bilanțul problemelor după primul weekend autentic de iarnă din acest sezon. A nins abundent în multe zone din țară și s-a depus un strat consistent de zăpadă, iar temperaturile au scăzut cu mult sub pragul de îngheț.

Inclusiv drumarii au scos din garaje utilajele de deszăpezire ca să curețe șoselele. La stână de vale, prima zăpadă din acest an a adus ninsori abundente și un strat de zăpadă de aproape 30 de centimetri. Mașinile au fost acoperite de omăt, iar pe șosele nu se mai putea circula și a fost nevoie de intervenția drumarilor.

La Brașov, dimineața a început cu frig și temperaturi minime de minus trei grade.

Șoferii s-au trezit cu mașinile bocnă și s-au chinuit minute bune să le dezghețe. În zonele înalte de munte, iarna s-a instalat confortabil. Pe Transbucegi, drumul care leagă județele Prahova și Dâmbovița, șoferii au circulat cu atenție pentru că în unele locuri șoseaua era acoperită de gheață. Cel mai frig a fost duminică seara, la întorsura Buzăului, în județul Covasna, acolo unde s-au înregistrat -7 grade Celsius.