Tornadele din Bulgaria au făcut doi morți. Victimele se adaugă celor 16 oameni uciși de furtuna Chiran în întreaga Europă. Și în Grecia vântul extrem a răsturnat mașinile dintr-o parcare, iar în Franța, vijelia a pus la pământ un carusel. 

Sunt doi morți în Bulgaria după cele patru tornade formate în nordul țării. Vijeliile extrem de violente au măturat aproape întreaga țară și au provocat pagube uriașe.

În mai multe localități din zona Varna a fost decretată stare de urgență. În Lavino, acoperișurile de la 150 de case au fost smulse de rafalele nemaipomenite. Dezastrul se vede la tot pasul. Sunt clădiri cu structura deteriorată, ziduri prăbușite, stâlpi căzuți, mașini distruse. Localnicii spun că au văzut o vijelie neagră chiar înainte să fie loviți de furtună.

Citește și: Vizitele pacienților, interzise într-un spital din România! Conducerea a luat această decizie după noul val de infecții cu virusul COVID-19

Vremea extremă face prăpăd în Europa

În Stara Zagora au curs apelurile care cereau ajutor după ce copacii și stâlpii de electricitate s-au prăbușit. Au fost și numeroase alerte de grindină iar în Veliko Tarnovo străzile s-au umplut de apă după o ploaie torențială. Vijelia ca o tornada a întors cu roțile în sus mașinile din parcarea unui supermarket dintr-o localitate de la granița cu Bulgaria.

Vânt cum nu s-a mai văzut de zece ani a fost înregistrat în ultimele zile și în Croația.

Citește și: Inundațiile au făcut prăpăd în Grecia. Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie pentru anumite regiuni

Peste weekend și regiuni din Franța au fost sub dominația furtunii Domingos, care a lovit cu rafale și averse puternice. Un localnic a filmat un carusel doborât de vânt pe coasta de sud-vest a țării.

Pagube uriașe sunt în Italia, unde nu s-au mai pomenit asemenea inundații de o sută de ani. Mai multe persoane sunt dispărute iar zone întregi din Toscana sunt sub ape.