Fenomenul extrem, denumit super ceața, combinat cu fumul de la incendiile de vegetație, au provocat o ciocnire auto în lanț cum rar s-a mai pomenit în statul american Louisiana. Peste o sută cincizeci de mașini s-au zdrobit pur și simplu unele de altele, într-un carambol multiplu. Șapte victime au murit iar douăzeci și cinci de persoane sunt rănite. În grămezi de mașini deformate, îngrămădite una peste alta, s-au transformat o sută cincizeci și opt de vehicule, care s-au ciocnit în lanț pe autostrada interstatală 55, lângă New Orleans.

Mașinile au continuat să se ciocnească unele de altele pentru minute întregi

Groaznicul accident s-a produs în prima parte a dimineții, la o oră de vârf. O super ceață extrem de densă, combinată cu fumul de la incendiile de mlaștină, au redus aproape complet vizibilitatea. Șoferii pur și simplu nu au realizat ce se întâmplă în fața lor. Scenele filmate la fața locului arată de parcă șoseaua ar fi fost bombardată.

Citește și: Țânțarii febrei galbene au ajuns și în țara noastră. Specialiștii trag un semnal de alarmă: „Este o specie oportunistă”

Pe zeci de metri sunt împrăștiate mașini strivite sau transformate în mormane de fiare. Peste tot sunt oamenii disperați, polițiști și pompieri. Cel puțin treizeci de minute mașinile, autoturismele, SUV-urile, cisternele, dubele s-au tot izbit una de alta, sunt mărturiile șoferilor implicați în carambolul din Statele Unite.

Unele dintre vehicule au explodat, amplificând dezastrul.

Citește și: Inundațiile au făcut prăpăd în Grecia. Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie pentru anumite regiuni

Pentru o altă mașină, lovitura a fost atât de puternică încât a fost aruncată direct în râul din apropiere. Din fericire, șoferul a scăpat nevătămat, nu și alte persoane implicate în ciocnirea în lanț.

Poliția autostrăzilor a anunțat că sunt șapte morți și douăzeci și cinci de răniți.