Este stare de urgență în centrul Greciei după ce orașul port Volos a fost lovit pentru a doua oară într-o lună de inundații puternice. O furtună însoțită de vijelii și ploi torențiale a umplut în câteva ore toate străzile de ape și a provocat inundații. Același ciclon a lovit în urmă cu puțin timp și Turcia, în zona orașului Istanbul, cu precipitații record.

Din cauza ploii abundente din Istanbul, străzile au fost inundate iar vehiculele au fost scufundate.

S-au petrecut multe episoade dramatice, iar într-unul dintre cele surprinse de camere, un motociclist este târât pe strada inundată în timp ce încearcă să se salveze din mijlocul șiroaielor de apă.

Turiștii trebuie să fie atenți la vremea extremă! Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie

Pentru a doua oară în mai puțin de o lună orașul grecesc Volos a fost lovit de ploi torențiale și inundații puternice.

Furtuna Elias a adus din nou potopul după ce, la început lui septembrie, ciclonul Daniel a adus pagube catastrofale și a luat șaptesprezece vieți. Autoritățile au instituit stare de urgență în timp ce străzile s-au transformat în torente. Satele din jurul orașului au fost evacuate pentru a preîntâmpina dramele.

Citește și: Soții care și-au pierdut viața în timp ce se întorceau din Grecia, plânși de toți apropiații! Vecinii au doar cuvinte de laudă față de Roland și Alina

Zona, cunoscută ca inimă producției agricole grecești, este însă sub ape iar echipele de intervenții au lucrat în continuu. Puternic afectate sunt și comunitățile din Rovia și Evia. Devastatoarele inundații din centrul Greciei au măturat poduri, au zdrobit case și mașini, provocând pagube de peste două miliarde de euro.

Citește și: Incendiile din Grecia au fost lichidate, dar oamenii încă se tem. Temperaturile extreme au băgat frica atât în localnici, cât și în turiști

Ministerul Român de Externe a emis o alertă de călătorie pentru aceste regiuni.