Incendiile din Grecia au fost lichidate, dar oamenii încă se tem. S-au stins majoritatea focarelor din sudul Greciei dar iadul de foc a lăsat în urma lui prăpăd. Pădurile au ars pe sute de hectare în jurul Atenei iar mai multe case din stațiuni s-au făcut scrum.

Românii de acolo povestesc teroarea trăită an de an și spun că teama nu a trecut. Sunt avertizați că răul stă să vină odată cu temperaturile record anunțate pentru următoarele zile.

Cei care au văzut iadul au fugit mâncând pământul să nu cumva să ardă de vii în mijlocul flăcărilor care nu iartă nimic și pe care vântul le poartă cu o viteză amețitoare de câteva zile.

Incendiile din Grecia au fost lichidate, dar oamenii încă se tem. Meteorologii anunță în continuare temperaturi extreme

Focul de nestăvilit și-a croit rapid drum prin vegetația uscată și a făcut scrum totul în cale.

Mai rău e că infernul nu iartă nici casele oamenilor. Salvatorii au umblat din casă în casă să-i evacueze pe bieții oameni din calea flăcărilor.

„Au ars mii de hectare pădure, case, ferme foarte multe cu animale. N-au apucat să le scoată, să le dea drumul să le elibereze. Câini, pisici, cai. Totul a fost în jurul Atenei. Au rămas puține, foarte puține focuri, dar din cauză că avem căldură foarte ridicată, temperaturi imense este pericol de incendii, deci se va ajunge zilele astea până la cincizeci de grade”,

a povestit o româncă stabilită în Grecia.

Iadul de foc a lăsat în urmă imagini dezolante. O regiune împădurită la vest de Atena încă ardea mocnit după ce pompierii au stins flăcările. Multe dintre casele de vacanță ridicate aici sunt distruse. E o zonă în care cu greu s-a putut interveni din pricina terenului deluros, iar vântul a suflat cu putere, astfel că incendiile au putut fi stinse doar din elicoptere cu apă.

Oficialii eleni se așteaptă la ce e mai rău. Temperaturile din sudul Greciei vor atinge patruzeci și patru de grade celsius la umbră până la sfârșitul săptămânii, astfel că focarele se pot reaprinde sau altele pot izbucni.