Vizitele pacienților, interzise într-un spital din România! De teama unei noi pandemii, un spital din țara noastră a luat deja măsuri. Unitatea medicală cu pricina a decis să interzică temporar vizitele pacienților. Decizia vine pe fondul unui nou val de infecții, care i-a făcut pe specialiștii medicali să se teamă de o posibilă creștere alarmantă a cazurilor.

Prin urmare, aparținătorii și familia nu mai pot să intre în incinta unității medicale respective, după ce 3000 de cazuri de infecție au fost anunțate recent în România.

Vizitele pacienților, interzise într-un spital din România! Despre ce unitate medicală este vorba

Primul spital din țara noastră care i-a măsuri împotriva noilor infecții cu virusul COVID-19 este Spitalul Județean Buzău. Conducerea unității medicale a luat această decizie după ce, în ultimele zile, opt persoane au fost confirmate cu virusul, astfel că specialiștii iau serios în calcul posibilitatea ca, cazurile să crească în perioada următoare.

Prin urmare, în următoarea perioadă, în Spitalul Județean Buzău vor mai intra doar medicii, personalul unității medicale și pacienții. Măsura vizează în special secțiile de ATI, oncologie, neonatologie și maternitate, unde vizitele rudelor și ale familiei pacienților internați sunt complet interzise.

Citește și: Multe străzi din Capitală, inundate după ploaia torențială. Nici noua unitate de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” nu a scăpat

Unitatea medicală din Buzău nu este singura unde au fost identificate mai multe cazuri de infecție cu virusul COVID-19. Cazuri s-au înregistrat și la Spitalul Victor Babeș din Capitală, după o perioadă destul de lungă în care nici măcar o persoană nu a fost testată pozitiv la COVID-19.

„În ultimele zile, săptămâni, vedem o uşoară creştere a cazurilor, şi la spital, adică dacă în timpul verii am avut şi zile în care nu era absolut nimeni care să vină pentru testare, acum încep uşor, uşor să vină cazuri care încep să

se testeze, să se consulte, avem pacienţi internaţi, din aceeaşi categorie de risc, în special vârstnici, aceeaşi poveste ca şi până acum, nu mulţi, dar există”, a declarat Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș.