Oana Barbu, fiica soților morți în urma exploziilor din Crevedia, a făcut acuzații grave în mediul online. Tânăra și soțul ei s-au dus recent în gospodăria părinților săi, pentru a hrăni animalele și pentru a lua anumite documente din casă. Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Oana acuză oamenii legii de abuz, după ce li s-a interzis să folosească telefoanele mobile.

Citește și: Oana, fiica soților morți în Crevedia, s-a întors în casa părintească alături de soțul ei! S-au ales cu dosar penal: „Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți”

Femeia era acompaniată de un pompier și un polițist, care i-au interzis să filmeze, deoarece zona este încă în cercetare, iar pericolul unei noi explozii nu s-a terminat. Conflictul dintre Oana Barbu și soțul ei s-a încheiat la secția de poliție. Tânăra susține că a fost bruscată de oamenii legii, iar soțul ei s-a ales cu dosar penal și amendă.

„Așa se poartă autoritățile după ce am pierdut ambii părinți, noi încercând să hrănim animalele rămase în viață și să luăm niște haine.

Acest om a fost trimis de comandantul lor să ne însoțească până la poartă,iar în curte să între doar domnul pompier. Respect pentru pompierul care s-a oferit să ne ajute cu hrănirea animalelor, iar celălalt om a întrat să ne spună că trebuie să ne păzească să nu furăm ceva sau să fugim. Într-un final a ajuns soțul meu la secția de poliție încătușat de comandant și încă 2 persoane, iar pe mine m-au bruscat să ies odată din curte de parcă am fi fost niște criminali fiindcă domnul comandant a fost supărat că am folosit
telefonul în condițiile în care și el avea telefonul la el (oare era închis să nu existe pericolul unei explozii). Așadar domnul comandant I-a făcut dosar penal și I a dat amendă maximă soțului meu”
, a scris Oana Barbu pe pagina ei de Facebook.

Poliția a reacționat după acuzațiile fiicei soților morți din Dâmbovița: „A adresat expresii jignitoare polițiștilor”

Poliția din Dâmbovița a ieșit cu o reacție cu privire la acest scandal. În declarație este specificat faptul că celor doi soți li s-a permis accesul în curtea și casa părinților decedați din Crevedia, însă sub supravegherea unui pompier. De asemenea, Poliția mai susține că celor doi li s-a specificat de la început faptul că nu au voie să filmeze nimic din zona respectivă. Soțul femeii a fost amendat deoarece a avut un comportament recalcitrant și a jignit oamenii legii. 

„Cei doi au fost însoțiți de un polițist și un pompier, iar în momentul în care ar fi folosit telefonul mobil, bărbatului i s-a atras atenția că nu are voie să îl utilizeze, acesta devenind recalcitrant. Astfel, s-a procedat la evacuarea bărbatului din zona respectivă, fiind condus la sediul poliției. Întrucât acesta a adresat expresii jignitoare polițiștilor, a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.

61/1991”, a transmis Poliția Română.

Inspectoratului de Politie Județean a transmis că urmează să facă mai multe verificări cu privire la comportamentul polițiștilor, după ce femeia a acuzat că ar fi fost bruscată de polițiști.