Încă o persoană rănită în urma exploziilor din Crevedia! Anunțul trist a fost făcut joi dimineața, 31 august, iar medicii au mărturisit că nu s-a mai putut face nimic pentru pacient. Este vorba despre un bărbat internat la Spitalul Floreasca din Capitală, care avea arsuri pe aproape 90% din suprafața corpului.

Citește și: Toată lumea se spală pe mâini de vină. Edilul din Crevedia spune că nu a văzut niciodată cisternele, chiar dacă stația se afla la 1 kilometru de primărie

Bărbatul se afla în stare foarte gravă și avea șanse slabe de supraviețuire. Din cauza rănilor, el nu putea fi transferat în străinătate. Victima ar fi un bărbat de 63 de ani, civil, cu arsuri grave pe aproape tot corpul, relatează Hotnews.

„În cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală. 

În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație.  Adresăm compasiunea noastră familiei", a transmis Ministerul Sănătății printr-un comunicat.

La Spitalul Floreasca mai sunt internați 12 răniți, pompieri, dintre care unul este intubat și ventilat mecanic. De asemenea, un alt pacient critic se află la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

O altă persoană aflată în stare critică este unul dintre cei transferați la spitalul din Milano.

Primele decese în urma exploziilor din Crevedia. Bilanțul a crescut 

Cu decesul înregistrat joi dimineața, bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața în urma exploziilor din Crevedia crește la trei. Primele două victime sunt un soț și o soție din, care locuiau în apropierea stației GPL care a explodat sâmbătă seara.

Soția a murit în urma primei explozii, din cauza rănilor, iar soțul ei a făcut infarct atunci când a văzut-o și a murit pe loc. Femeia și-a pierdut viața a doua zi, la spital.

„S-a efectuat autopsia ambilor părinți. Urmează să ne spună care a fost cauza decesului când îi ridicăm. În legătură cu tata însă sunt foarte rezervat în vederea stabilirii cauzei decesului. Pentru că domnul Arafat, așa cum a declarat și la un post de televiziune, a spus că nu a murit din cauza incendiului, ci pentru că a făcut

infarct.

Și infarctul de ce l-a făcut? Care a fost cauza? Trăiești cu soția ta peste 30 de ani și să o vezi arsă, să o cunoști doar după ochi, ce era să facă, să râdă? Să meargă mai departe? Nu e normal că stă inima în tine și cazi din picioare?”, a declarat Sorin Barbu, fiul soților morți din Crevedia, pentru antena3.ro.