Florica și Lică și-au pierdut viața după exploziile de la Crevedia, iar familia nu își poate reveni din acest șoc. Cei doi au rămas în urmă doi copii, pe Oana și Sorin. Florica a murit în urma primei explozii a stației GPL, ea era singură acasă și vorbea la telefon cu fiica ei, căreia i se plângea de mirosul insuportabil de gaz. Lică și-a pierdut și el viața după ce a văzut-o pe soția lui în urma incendiului, fiind de nerecunoscut.

Citește și: Ancheta unei catastrofe „impecabile”. Sindicaliștii spun că salvatorii care au ajuns la fața locului au fost carne de tun

Sorin, fiul celor doi soți morți în Crevedia, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre moartea părinților săi. A fost finalizată autopsia celor doi, iar acum familia așteaptă să afle cauza decesului atunci când trupurile lor vor fi ridicate de la morgă.

Tânărul a ținut să l contrazică pe Raed Arafat, care a mărturisit că Lică a murit din cauza unui infarct, nu a incendiului.

„S-a efectuat autopsia ambilor părinți. Urmează să ne spună care a fost cauza decesului când îi ridicăm. În legătură cu tata însă sunt foarte rezervat în vederea stabilirii cauzei decesului. Pentru că domnul Arafat, așa cum a declarat și la un post de televiziune, a spus că nu a murit din cauza incendiului, ci pentru că a făcut infarct.

Și infarctul de ce l-a făcut? Care a fost cauza? Trăiești cu soția ta peste 30 de ani și să o vezi arsă, să o cunoști doar după ochi, ce era să facă, să râdă? Să meargă mai departe? Nu e normal că stă inima în tine și cazi din picioare?”, a declarat Sorin Barbu, relatează antena3.ro.

Sorin, fiul soților din Crevedia, este de părere că Raed Arafat ar fi putut să arate mai mult respect prin declarațiile sale, însă încearcă „să se spele pe mâini”

în această tragedie.

Fiul soților din Crevedia, noi declarații despre noaptea tragediei: „S-a nimerit să îi iasă fix mama în cale. A căzut jos și asta a fost”

Sorin Barbu a povestit modul în care părinții lui s-au stins din viață în noaptea tragediei din Crevedia. Florica era singură acasă în momentul exploziei, care a putut fi auzit și de fiica ei, Oana, cu care vorbea la telefon.

Lică nu era acasă, ci se afla la muncă, însă a venit într-un suflet acasă, după ce a văzut norul de fum. Sorin și tatăl său au început să o caute pe Florica, care ajunsese singură la ambulanță. 

„Eu eram acasă, m-a sunat sora mea, mi-a spus că vorbea cu mama la telefon și îi spunea că sunt adunate foarte multe gaze, ca aburul de la o nuntă, a auzit o bubuitură și mama a țipat, după care nu a mai răspuns la telefon.

A încercat să o mai sune o dată, nu a mai răspuns, și m-a sunat pe mine. Eu, fiind mai aproape de ei, am luat-o pe câmp, pentru că drumul era blocat de poliție. Am luat-o pe câmp să ajung acolo. Am găsit un vecin ars și el peste 90%. Era conștient, dar nu mai putea să vorbească.

Tatăl meu a ajuns acasă odată cu mine. El, fiind la muncă undeva la 1 km distanță. A văzut norul de fum și a venit într-un suflet acasă. L-am găsit în curte, atunci se dădea jos de pe bicicletă. Prima vorbă a fost că o tot suna pe mama și că nu știe nimic de ea, că nu răspunde la telefon. Am căutat-o în continuare, am văzut că nu este în casă”, a povestit fiul celor doi soți, pentru sursa citată mai sus.

În timp ce Sorin își căuta mama pe câmp, Lică a fost cel care a ajuns primul la ambulanță. Atunci când a ajuns și el la ambulanță și a văzut-o pe soția lui cu arsuri, bărbatul a făcut un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a îl salva. 

Citește și: Informații de ultimă oră despre exploziile din Crevedia! Au fost descoperite înregistrări care pot rezolva ancheta

„L-am trimis pe el să o caute pe drum, eu am rămas să o caut pe câmp, pentru că m-am gândit că poate a fugit acolo. Din păcate, distanța de unde s-a întâmplat până la ambulanțe a fost undeva la 600 de metri. El a ajuns primul, eu am mai stat pe câmp să o caut pe mama, după care am fugit și eu la ambulanțe. Cum s-a nimerit să îi iasă fix mama în cale, nu pot să înțeleg. I-a ieșit în cale, a căzut jos și asta a fost”, a adăugat Sorin Barbu.