Un inginer chimist pensionar cu avere impresionantă, proprietar inclusiv peste un hotel de cinci stele. Vorbim de Ion Doldurea, edilul din Caracal, stăpân peste zeci de proprietăți, cu un depozit bancar de 600 de mii de euro și un cont curent pentru cheltuielile de zi cu zi de 150 de mii de lei, ca să dăm doar două exemple.

A câștigat mandatul de primar cu sloganul „Împreună se poate!”, unul care este confirmat de apropiații săi.

Cu toții fac scut în jurul politicianului, în ciuda încercărilor legitime ale jurnaliștilor de a descâlci ițele unei averi uriașe.

Bogăția edilului e atât de mare încât trebuie împărțită pe mai multe capitole. Deține 8 terenuri și 16 clădiri, apartamente și spații comerciale. A vândut un astfel de spații anul acesta pentru 120 de mii de euro, de asemenea are obiecte de artă în valoare de 80 de mii de euro iar din chirii mai încasează 273 de mii de lei, adică aproximativ 54 de mii de

euro.

Citește și: Florica şi Lică, soții morți din Crevedia, au lăsat în urmă doi copii! Mesajul sfâșietor transmis de fiica lor: „Ați vrut sa plecați amândoi”

„În spatele meu este doar una dintre proprietățile familiei Doldurea. Clădirea impunătoare a aparținut inițial senatorului de Romanați, după care a fost retrocedată statului. În prezent vorbim despre un hotel de cinci stele, care este în același timp restaurant, cramă și bar”,

a transmis Teodora Argint, corespondent Kanal D.

O clădire istorică pe care apare numele familiei. Lesne de înțeles în acest fel de ce primarului i se spune în unele cercuri „Împăratul”. Averea ar fi fost construită în afaceri cu GPL, susțin apropiații, iar acestea au ajuns ulterior la fiul primarului.

Primarul din Caracal are un depozit bancar cu 620 de mii de euro și altul cu o sută de mii de lei.

Într-un cont curent pentru cheltuielile de zi cu zi a adunat 152 de mii de lei. Mai deține, conform declarației de avere, și acțiuni de 499 de mii de lei. Ce spun colegii din primărie?

„Suntem într-o situație în care cu toții suntem afectați, suntem bulversați. Ne afectează imagini, afectează tot ce înseamnă munca noastră”, a declarat Marina Samiee, viceprimarul din Caracal.

Salariul de primar însumează 118 mii de lei iar pensia încă 64 de mii de lei, adică peste 5000 de euro pe lună. N-am reușit să-l contactăm pe edilul din Caracal, care și-a luat cinci zile de concediu, deși am încercat în repetate rânduri, există însă un mesaj online.

Citește și: Rămași pe drumuri după explozia de la Crevedia. Oamenii au pierdut agoniseala de o viață

La începutul postării primarul se declară afectat și îndurerat, apoi explică faptul că îi consideră eroi pe pompieri, deși în legătură cu situația acestora a declarat la o televiziune, „e treaba lor”. Iar în final, primarul anunță că se suspendă din funcțiile politice deținute, deși declară că nu a avut nicio calitate în societatea comercială implicată în tragedia din Crevedia.