Rămași pe drumuri după explozia de la Crevedia. Ca după bombardament arată casele din jurul stației GPL după exploziile de la Crevedia. Familii întregi rămase fără un acoperiș deasupra capului au fost nevoite să se adăpostească la rude, prieteni sau în spațiile de cazare din căminul cultural.

Toți mulțumesc divinității că au scăpat cu viață după cele trei deflagrații însă acum sunt nevoiți să se reclădească de la zero cu agoniseala de o viață pierdută în doar câteva clipe.

Doar pereții, și ei cu structura afectată, au mai rămas în picioare după exploziile de sâmbătă seară. Casa, situată la mai puțin de o sută de metri de stația GPL, nu a avut nicio șansă în fața deflagrațiilor. Nici proprietarii nu reușesc să recunoască încăperile unde acum zac maldăre de moloz și cenușă.

Rămași pe drumuri după explozia de la Crevedia. Localnicii care au fugit din calea dezastrului se bucură că au scăpat cu viață:  „Dacă stăteam aici, muream pe loc” 

În gospodărie oamenii aveau un țarc în care își țineau câinele. Peste construcții a aterizat una dintre cisternele care a explodat și a fost pur și simplu aruncat în aer.

„Nu se vede, nicio șansă n-a avut. Uitați ce înseamnă, cisterna la mine în curte. Nu mai e nimic din casă. Sunt pereți, dar sunt toți scăpați, umflați. Stâlpii, mai ales de centura de beton e umflată, deci trebuie dărâmată.

Nu mai e nimic. Cauți cățelușa, mi-au zis pompierii că se jucau cu ea, dar n-o găsesc, e un labrador alb”, a povestit un localnic.

Citește și: Pericol uriaș de o nouă explozie la Crevedia! Pompierii au intervenit de la primele ore ale dimineții

Pentru un alt vecin exploziile au fost doar începutul haosului. La ultima deflagrație a văzut cu ochii lui cum locuința se dărâmă din cauza undei de șoc.

A lăsat totul în urmă, și-a luat soția și copilul și a fugit pe câmp ca să scape cu viață. Când s-a întors, totul în jur era distrus. Unchiul său pierise iar mătușa, care a ars complet, a murit la spital.

„Dacă stăteam aici în cameră când a căzut asta, muream pe loc”, a spus un alt bărbat.

Opt case au luat foc iar alte unsprezece au fost afectate de incendiu. Din calea prăpădului mulți s-au adăpostit la rude și prieteni, alții au primit sprijin din partea autorităților locale care au amenajat un centru de cazare în căminul cultural pentru familiile evacuate.

„Ne-a scos jandarmeria. Am plecat, am părăsit de frică. A fugit toată lumea, au părăsit casele și au fugit”, „Este distrusă, adică 80-90 la sută.

Când am plecat n-am luat nimic. Am luat geanta și mașina și am ieșit din curte”, „Mi-am luat doar ce a fost important, actele, banii și cu bijuteriile, atât. Bine să că suntem sănătoși”, au mai spus oamenii.

Toți se gândesc cu groază la momentul în care se vor putea întoarce la casele lor să vadă dacă mai pot salva ceva. Până atunci, singurele lucruri rămase sunt sănătatea și speranța că vor putea reclădi din nimic tot ce a fost spulberat de explozii.

„Aștept să elibereze, să fie zona sigură. Am zis să evaluăm pagubele, să încercăm să ne reluăm viața de zi cu zi”, a concluzionat unul dintre proprietarii caselor distruse.