Noi informații despre cele trei explozii din Crevedia! Anchetatorii ar fi intrat în posesia unor înregistrări video din zona în care au avut loc cele trei explozii de la stația GPL din Crevedia, deținută de fiul primarului. Aceste dovezi ar putea rezolva cazul și să indice care a fost sursa exploziilor, însă anchetatorii se așteaptă la o minune. Potrivit ultimelor informații, aparatul pe care sunt stocate înregistrările este într-o stare deteriorată din cauza exploziilor, relatează Antena 3.

„Ieri, anchetatorii au reușit un pas important, ajungând până aproape de epicentrul exploziei și s-a reușit, din informațiile pe care le avem, să se recupereze un DVR unde sunt stocate toate înregistrările de la camerele de supraveghere din acel perimetru. Aceasta ar fi vestea bună. Vestea mai puțin bună este că acest aparat, din cauza exploziilor, nu se află în cele mai bune condiții iar acum este o chestiune ”de noroc” ca tehnicienii instituțiilor care se ocupă de recuperarea și analizarea acestor dispozitive să poată să recupereze imaginile care ar putea face lumină.

Pentru că, repet, este vorba despre DVR-ul care a stocat imaginile de supraveghere din acea incintă”
, a declarat jurnalistul Dragoș Boța.

Răsturnare de situație! Înregistrările video care ar putea rezolva cazul din Crevedia

În prezent, anchetatorii lucrează intens pentru a stabili ce s-a întâmplat în noaptea explozilor, în special ce a provocat prima explozie. Au apărut mai multe ipoteze în mediul online, însă niciuna nu a fost confirmată în mod oficial.

Din păcate, cercetarea la fața locului nu poate fi făcută din cauza riscului ridicat a unei noi explozii. În cazul în care anchetatorii vor reuși să recupereze imaginile de la fața locului, cazul ar putea fi rezolvat.

Citește și: Florica şi Lică, soții morți din Crevedia, au lăsat în urmă doi copii! Mesajul sfâșietor transmis de fiica lor: „Ați vrut sa plecați amândoi”

„Acel DVR ar trebui să stocheze cel puțin 24 de ore, depinde de capacitatea de stocare. De obicei este mai mare. Cred că foarte important ar fi să se poată recupera imaginile astfel încât să se vadă ce s-a întâmplat exact înainte de prima explozie, pentru că, în acest moment, conform surselor judiciare cu care am discutat, se lucrează foarte intens în anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Pentru că ieri au apărut tot felul de variante, inclusiv aceea că acolo s-ar fi amestecat GPL. Nu există în momentul de față o certitudine pentru că anchetatorii trebuie să facă toată cercetarea la fața locului în detaliu”, a mai explicat jurnalistul.

Bilanțul persoanelor rănite în urma exploziilor din Crevedia este unul îngrijorător. Două persoane, soț și soție, au murit în urma primei explozii.

Peste trei mii de oameni au fost evacuați, pe o rază de un kilometru, 56 de persoane au fost rănite, dintre care 42 de cadre MAI.