Ploaia torențială de miercuri, din Capitală, a făcut ravagii. Unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Bagdasar-Arseni, inaugurată în urmă cu doar doi ani, a fost inundată. Apa a început să se scurgă din tavan iar pacienții aflați în secții au fost transferați la un alt spital. De altfel, mai multe străzi din București s-au umplut de apa care a pătruns până și în unele curți.

O noapte furtunoasă de vară s-a dezlănțuit în București.

Ploaia torențială, care a durat doar câteva zeci de minute, a făcut pagube însemnate și nu oriunde, ci chiar la Spitalul Bagdasar-Arseni din Sectorul 4. Apa a început să se scurgă prin tavanul din secția de primiri urgențe iar șase pacienți au fost rapid transferați la o altă unitate medicală în timp ce restul urgențelor au fost redirecționate.

Străzile s-au transformat în lacuri după doar câteva zeci de minute de ploaie

Abia joi a fost reluată activitatea în secție. Ciudat este că unitatea inundată este una modernă, inaugurată cu doar doi ani în urmă și care a costat nu mai puțin de trei milioane și jumătate de euro. Ministrul Sănătății a și trimis corpul de control să investigheze situația.

„Să cureți și să menții în stare de funcționare scurgerile de la clădiri, nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să curețe rezidurile care se adună și blochează zonele de scurgere din spital.

Chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului s-o facă”, a declarat Alexandru Rafila.

Prăpăd a fost și pe mai multe străzi din Sectorul 4. Puhoiul a ajuns până în curțile oamenilor iar mașinile cu greu au mai putut înainta prin apa care le ajungea aproape de faruri.

Citește și: Temperaturi aproape identice în apă și în aer. Turiștii de pe litoral sunt încântați

Nu au scăpat nici cartierele rezidențiale. Ca într-o piscină s-a adunat apa în Popești Leordeni, iar locuitorii n-au mai avut ce să facă decât haz de necaz: „Bine ați venit la mare! Frate, e apa până aici. Nu cred așa ceva, mie mi-e frică să intru acolo. Are cineva o barcă?”

Chin a fost și pentru șoferi. Cei care locuiesc la casele din aceste zone spun că s-au obișnuit ca la fiecare ploaie serioasă curțile să se umple de apă, așa că au trecut la improvizații.

În zilele următoare, vremea în București continuă să rămână caldă.