În urmă cu două zile, România a fost îngrozită de apariția unui clip halucinant pe rețelele de socializare, în care o tânără a fost filmată în timp ce năștea pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni. Ea nu a fost primită în unitatea spitalicească pe motiv că nu aveau destule locuri. Cazul s-a viralizat imediat, iar în aceste momente mama și copilul se află în afara oricărui pericol. Cu toate acestea, opinia publică așteaptă ca cineva să fie pedepsit pentru lipsa de profesionalism și modul în care tânăra mamă a fost tratată.

Citește și: Un alt caz halucinant la spitalul din Urziceni! Un tânăr de 32 de ani a fost tratat cu algocalmin și trimis acasă, unde a murit

Au fost luate noi măsuri în ceea ce o privește pe Daniela Ianuș, directoarea spitalului din Urziceni. După ce a fost amendată cu 4.000 de lei de către Inspecția Sanitară de Stat, primarul orașului a suspendat-o din funcție.

El a mărturisit că a luat această decizie chiar dacă nu a primit niciun raport în urma unei anchete. În spatele acestei decizii stă reacția publicului, iar prima informare pe care a făcut-o a fost către ministrul Alexandru Rafila.

„Din păcate se întâmplă lucruri care n-ar trebui să se întâmple niciodată. A spus că dumneaei și-a făcut treaba, că nu ar fi nicio problemă.

În schimb, față de reacția publicului, față de reacția dvs., a presei, astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcție a doamnei manager.

A fost informată Direcția de Sănătate Publică și prima informare pe care am făcut-o a fost către dl. ministru Rafila, cu care am și vorbit la telefon, iar la ora 16:00 astăzi o să am o întâlnire cu dumnealui, pentru a discuta actul medical, nu administrativ, din spitalele noastre

Pentru că de multe ori se face această asociere între actul administrativ și actul medical. Să știți că noi, primăria, Consiliul Local, hotărârile pe care le-am luat, prin proiectele pe care le aduce în Spitalul Municipal Urziceni, vedeți și dvs. câte investiții se fac și cum arată acest spital. Am zis să nu mai aștept.

Încă nu am primit rapoartele, pentru că nu sunt definitivate, dar în urma reacției pe care o are și publicul, dvs.

presa și anchetele care se fac, ca am înțeles că sunt și niște anchete penale, m-a determinat ca să iau această măsură pentru suspendarea managerului. Cu medicul care este de gardă nu am reușit să vorbesc, pentru că nu este aici", a declarat Constantin Sava, primarul din Urziceni, pentru Antena 3.

Primele declarații ale managerului de la spitalul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar: „Nu încercați să mă intimidați” 

Daniela Elena Ianus, acum fostul manager al Spitalului Urziceni, a făcut declarații în fața presei cu privire la cazul tinerei care a născut pe asfalt. Ea a mărturisit că nu are de gând să își dea demisia din funcție și nu se lasă intimidată de persoanele care îi cer asta. 

„Eu consider că ceea ce am făcut de șase ani și jumătate în acest spital s-a făcut bine. Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat la Urziceni. Noi am procedat exact, singura chestie e că asistenta trebuia să... Avem două echipe de control, urmează o anchetă”, a spus fostul manager al Spitalului Urziceni, potrivit  Antena 3.