Cazul care a îngrozit întreaga țară a avut loc în dimineața zilei de luni, 31 iulie 2023, când o femeie a născut în fața spitalului din Urziceni, chiar pe trotuar. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că managerul spitalului a fost amendat cu 4.000 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat, însă evenimentul scandalos ar trebui să îi dea de gândit cu privire la rolul pe care îl are.

Ministrul a declarat că, deși nu este în puterea lui, demisie de onoare sau o demitere a Danielei Elena Ianus este „morală și potrivită”.

„Și copilul și mama au fost transferați la maternitatea din Slobozia. Ei sunt bine, cel puțin până în momentul de față, starea lor de sănătate este bună, nu sunt probleme. E un copil de 2800 de grame(...)
Chiar dacă nu stă în puterea mea în vreun fel, eu cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unități medicale de către

primarul din Urziceni, ca urmare a acestui eveniment scandalos cred că este și morală și potrivită și vine și unei așteptări din partea populației”
, a declarat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Managerul de la spitalul din Urziceni a făcut primele declarații: „Ce am făcut de șase ani și jumătate în acest spital s-a făcut bine”

Daniela Elena Ianus, managerul Spitalului Urziceni, a reacționat pentru prima dată după ce a fost amendată cu 4.000

de către Inspecția Sanitară de Stat și ministrul Sănătății i-a cerut demisia. Ea a mărturisit că urmează o anchetă internă, însă ia apărarea angajaților săi, pe care îi numește medici devotați și care „își depășesc competențele”. Elena Ianus  a fost întrebată și de ce este suspendată activitatea la Secția Pediatrie până pe 15 august. Ea a răspuns că cinci din cele șapte asistente ale secției sunt în concediu medical, însă va face o sesizare la Casa de Sănătate să verifice dacă aceste concedii medicale sunt reale sau nu. 

Citește și: Veste bună pentru pensionarii din România! Oamenii vor încasa mai mulți bani din luna octombrie 2023

„Eu consider că ceea ce am făcut de șase ani și jumătate în acest spital s-a făcut bine. Nu pot să vă spun de ce s-a întâmplat la Urziceni. Noi am procedat exact, singura chestie e că asistenta trebuia să... Avem două echipe de control, urmează o anchetă”,

a spus managerul Spitalului Urziceni, potrivit Antena 3. 

După ce și-a lăudat angajații, aceasta a fost întrebată dacă acei medici și-au făcut meseria și și-au depășit competențele seara trecută, la care a răspuns că nu se va lăsa intimidată și că urmează să facă o anchetă. Daniela Elena Ianus a declarat în fața jurnaliștilor că nu are de gând să își dea demisia din funcția pe care o ocupă. 

„Da. Nu sunt descumpănită, vom face anchetă și vom vedea ce se va întâmpla. Nu am apucat să fac o anchetă internă. Nu încercați să mă intimidați. Posturile au fost blocate prin ordonanță de guvern, avem deficit de medici”, a mai spus managerul spitalului Urziceni.