Veste bună pentru pensionarii din România! În ultimul an, pensionarii din țara noastră au precizat de mai multe ori că veniturile nu le mai ajung pentru a-și putea gestiona toate cheltuielile.

Prin urmare, Executivul a luat măsuri așa că din luna octombrie a anului curent pensionarii vor beneficia de un ajutor financiar cuprins între 300 și 500 de lei, în funcție de valoarea actuală a pensiei lor.

Această spumă suplimentară are menirea de a contracara efectele pe care inflația le-a produs în buzunare persoanelor în vârstă.

Veste bună pentru pensionarii din România! Ce sumă de bani vor primi în plus oamenii, în funcție de valoarea pensiei lor

Ajutorul financiar pe care îl promit guvernanții va fi acordat pe baza fondurilor europene și se estimează că va fi acordat pensionarilor începând cu luna octombrie a anului curent.

Prima parte a acestui ajutor financiar a fost deja distribuită oamenilor la începutul acestui an.

Ministrul Muncii și-a asumat public angajamentul ca ajutorul financiar suplimentar să ajungă la oameni și că toate promisiunile făcute de Executiv în acest sens vor fi duse la bun sfârșit.

Citește și: Mini-vacanța de 1 Mai 2023: Câte zile libere vor avea românii? Când pică Ziua Muncii în acest an

„Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da (…) Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a afirmat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, în cadrul unui interviu pentru Antena3 CNN.

Suma de care vor beneficia pensionarii variază în funcție de venitul actual pe care îl încasează.

Pensionarii care încasează o pensie mai mică de 1500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei, adică suma maximă posibilă. Oamenii cu pensii cuprinse între 1500 și 2500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei. Cel mai mic ajutor, de 300 de lei, va ajunge la pensionarii care încasează lunar între 2500 și 3000 de lei.