Mini-vacanța de 1 Mai 2023. Sărbătorile Pascale s-au încheiat. În această perioadă, românii s-au bucurat de zile libere și au petrecut mai mult timp alături de familie și de prieteni.

Oamenii din țara noastră urmează acum să se bucure de noi zile libere, pentru că mai este foarte puțin până la mini vacanța de 1 mai.

Mini-vacanța de 1 Mai 2023: Când pică prima zi a lunii mai în 2023 și de când se sărbătorește?

În 2023, românii vor sărbătorii 1 mai în ziua de luni. Această zi este sărbătorită pentru prima dată în perioada mișcării socialiste, în 1890. În perioada regimului comunist erau organizate festivități de Ziua Muncii, așa cum mai este cunoscută ziua de 1 mai.

Citește și: Câte zile libere avem în 2023 și 2024: Lista liberelor legale. Cine muncește va fi plătit dublu

În prezent, românii se bucură cât pot de bine de mini-vacanța de 1 mai. Aceștia aleg să plece la mare, la munte sau să se întâlnească cu prietenii la un grătar.

Câte zile libere vor avea românii în următoarea perioadă?

Pe lângă cele 21 de zile de concediu pe care angajatorii trebuie să le acorde angajaților, salariații români beneficiază de încă 15 zile libere de la stat.

În următoarea perioadă, atât angajații cât și elevii beneficiază de 3 zile libere. Acestea sunt zilele de weekend, sâmbătă și duminică, adică 29 și 30 aprilie, și bineînțeles data de 1 mai, adică ziua de luni.

Citește și: Vacanța de Paște 2023: Câte zile vor sta acasă elevii? Liberele școlarilor încep din 7 aprilie

Următoarea zi liberă de care românii  se vor bucura este data de 1 iunie, care pică într-o joi.

Ulterior, pe data de 4 și 5 iunie, românii beneficiază din nou de zile libere, cu ocazia primei și a celei de-a doua zi de Rusalii. Astfel se formează mini-vacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern. După data de 5 iunie, următoarea zi liberă de care beneficiază oamenii din țara noastră este abia în 15 august, de ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.