Vacanța de Paște 2023: Câte zile vor sta acasă elevii? Școlarii așteaptă cu nerăbdare să se bucure de sărbătoarea pascală alături de familie, fără să-și facă griji pentru cursuri.

Anul acesta, vacanța de Paște va cuprinde atât data în care catolicii, cât și ortodocșii sărbătoresc Învierea Domnului, pentru că practicanții ambelor religii, care sunt majoritare în România, să se poată bucura de zile libere în perioada sărbătorii.

Vacanța de Paște 2023: Câte zile vor sta acasă elevii? Află cât durează vacanța de primăvară

În 2023, vacanța de primăvară este de două săptămâni. Zilele libere de care urmează să se bucure elevii încep din data de 7 aprilie și se termină pe 18 aprilie 2023.

Citește și: Tradiții de Paște 2023. Ce este interzis să facă femeile în prima zi de Paște, vor avea ghinion tot anul

Pentru că ziua de 18 a lunii curente pică într-o marți, elevii urmează să se întoarcă pe băncile școlii începând cu ziua de miercuri, 19 aprilie 2023. Din acel moment începe modulul 5 al anului școlar, care durează până în data de 16 iunie. Din 17 iunie elevii intră în vacanța de vară. Ulterior, copiii se mai întorc în sălile de clasă abia pe data de 3 septembrie 2023.

Vacanța de primăvară a fost structurată în așa fel încât să cuprindă atât Paștele ortodox, care se sărbătorește pe 16 aprilie, cât și pe cel Catolic, care este celebrat pe 9 aprilie.

Unele unități de învățământ vor funcționa și pe perioada vacanței de Paște

Chiar dacă atât elevii cât și cadrele de învățământ urmează să aibă zile libere în perioada 7-18 aprilie, există totuși anumite unități de învățământ care pot rămâne deschise.

Citește și: Zile libere 2022: Ce mini-vacanţe vor avea românii în următoarele luni?

Este vorba despre o parte dintre grădinițele cu program prelungit. Decizia de a păstra aceste unități de învățământ deschise se va lua în cazul în care părinții copiilor solicită acest lucru. În acel moment se va stabili orarul lor de funcționare și se va adapta programul educatorilor la cerințe.