După 20 de ani de muncă, tanti Cecilia trăiește cu doar 135 de lei pe lună. Povestea doamnei Nestorescu Cecilia Daniela este în același timp emoționantă, cât și revoltătoare.

La vârsta de 68 de ani, după ce a muncit o viață întreagă, femeia este nevoită să se întrețină doar din 135 de lei, atât cât valorează pensia acesteia. Femeia locuiește într-o căsuță sărăcăcioasă din Teleorman, unde își duce cu greu traiul de la o zi la alta.

După 20 de ani de muncă, tanti Cecilia trăiește cu doar 135 de lei pe lună. Bătrâna are facultate, însă își duce traiul într-o sărăcie lucie

Tanti Cecilia, așa cum îi spun toți cei care o cunosc, a ajuns să trăiască mai mult din mila oamenilor cu suflet mare. Aceasta a ajuns în situația revoltătoare din cauza unor probleme cu cartea sa de muncă, care ulterior i-au afectat pensia.

Citește și: Voluntari pentru suflete chinuite

Bătrâna din Teleorman a muncit timp de 20 de ani, însă angajatorul acesteia a plătit contribuții la stat doar pentru o perioadă de 9 ani. Astfel, femeia a ajuns să câștige o pensie infimă.

Bătrâna nu are curent electric și trăiește din mila oamenilor

Pentru că nu a mai putut achita facturile, femeia a rămas fără curent electric, așa că acum trăiește la lumina lumânării.

Iar drama pe care o trăiește femeia nu se termină aici. Bătrâna suferă de o afecțiune dermatologică severă pentru care trebuie să cumpere un tratament extrem de costisitor, pe care nu și-l permite sub nicio formă.

De ceva timp, povestea ei a ajuns în atenția unei asociații și a oamenilor cu inimă mare, care donează constant pentru ca bătrâna să aibă măcar ce pune pe masă.

„A lucrat 20 de ani insa doar 9 ani i-au fost contabilizati pe cartea de munca. Acum traieste doar din ajutorul social si locuieste intr-un apartament plin de mucegai si igrasie pentru ca nu are nici un ajutor sa poata avea conditii mai bune de locuit.
Din cauza situatiei a intrat in depresie si sufera de mai multe boli pentru care are nevoie lunar de medicamente.

Nu isi poate permite sa isi cumpere singura lemnele de foc, de aceea ani de zile iarna statea in frig, imbracata foarte gros. In ceea ce priveste alimente, a ajuns la mila semenilor, fiind zile cand nu avea ce sa puna pe masa.

Citește și: “Familia Borgia”, în cifre! Detalii inedite din culisele unei producții impresionante, prin care a fost recreată atmosfera Italiei secolului al XV-lea, în care a trăit celebra familie

De doi ani de zile asociatia Speranta pentru Romania o sustine lun a de luna cu ajutorul donatiilor voastre pentru acoperirea celor mai urgente nevoi. În anul acesta dorim sa ii renovam apartamentul pentru a avea conditii mai bune de locuit, sa ii cumparam lemnele de foc necesare, alimente luna de luna, renovarea toaletei (nefunctionale) si medicamente”, notează Asociația Speranța pentru România pe pagina de Facebook.