Gabriela Firea a demisionat din Guvern. Anunțul a fost confirmat chiar de politiciană pe pagina ei de Facebook, printr-un mesaj. Ea a anunțat că a demisionat din funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și că se suspendă și din funcțiile din PSD. Decizia Gabrielei Firea vine la doar o zi după demisia Ministrului Muncii, Marius Budăi.

Gabriela Firea a purtat în urmă cu puțin timp o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, pe fondul scandalului azilelor, în urma căreia politiciana a decis să își depună demisia.

Demisia scrisă a Gabrielei Firea a ajuns deja la Secretariatul General al Guvernului, de unde va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis.   

„Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.

Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.

Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook. 

Gabriela Firea, despre acuzațiile primite în scandalul „azilelor groazei”: „Sunt complet nevinovată”

Gabriela Firea a mai adăugat că a luat această decizie cu mare regret. În ciuda tuturor acuzațiilor, și-a depus demisia fără pic de nevinovăție, în contextul care susține că s-a luptat întotdeauna pentru binele românilor. Ea este de părere că la mijloc există un singur interes, acela de a îi bloca orice posibilitate de a candida la Primăria Capitalei. Fostul ministru a mărturisit că își va duce mai departe inițiativele pentru oameni în Senatul României și le mulțumește tuturor care au susținut-o în această perioadă. 

„Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general.

Voi continua toate inițiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României, alături de colegii mei din grupul social democrat.

Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcții politice sonore deocamdată. E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți, care credeți în curățenia mea, prietenilor, colegilor din țară primari, parlamentari, președinți de consilii județene care mi-ați trimis mesaje personale de susținere, colaboratorilor și tuturor celor care mi-au trimis un gând bun, cât de scurt”, a mai scris Gabriela Firea în postare.