Boala secolului, depresia, a mai făcut o victimă. În vârstă de doar 25 de ani, Patricia era din Timișoara și-a pus capăt zilelor într-un hotel, unde abia se cazase. În trecut a fost internată din pricina suferinței, dar nimeni nu a bănuit că se va ajunge la un asemenea deznodământ cumplit. Patricia avea 25 de ani, era de o frumusețe rară și avea toată viața în față. A fost elevă la cea mai prestigioasă școală din Timișoara și absolvise cea mai bună facultate de informatică din Germania, dar nimic nu a putut să o ajute.

Tânăra a ales să își pună capăt zilelor.

Citește și: Cine este Alin, tânărul medic care s-a înecat în Lacul Gozna. A sărit în apă alături de prietenii lui și nu a mai ieșit

„Era și un copil extrasenzorial. Era un copil sensibil. Mi-a spus că pleacă la munte și că să nu fiu îngrijorată, că o să fie într-o zonă fără semnal și că după două zile, dacă două trei zile o să mă sune ea”,

a declarat mama Patriciei, doar că apelul nu a mai venit niciodată. Patricia a fost găsită fără suflare într-o cameră de hotel, unde se cazase de câteva zile, semn că premeditase totul.

Apropiații Patriciei nu își imaginau că această zi va veni: „Era mereu o rază de soare, era mereu zâmbăreață” 

Familia spune că Patricia suferea de depresie și primea ajutor specializat.

Anul trecut a fost chiar internată în spital, însă nimeni nu și-a imaginat că va recurge la gestul fatal.

„Maladia timpurilor moderne. Nu știm. Haosul în care trăim, lumea contorsionată și răsturnarea valorilor. Probabil că nu s-a regăsit”, a declarat o apropiată a familiei.

„O boală ca și toate bolile psihicului, e foarte înșelătoare și linia este foarte fină între bine și rău și foarte greu de trasat”,

a spus o apropiată a familiei, prezentă la înmormântare.

Tânăra se întorsese în România de doi ani după terminarea studiilor și anul acesta urma să se mute în apartamentul ei, amenajat de părinți.

„Poate dorința asta de perfecțiune cumva, de a avea rezultate bune, poate perioada care a fost în Germania la facultate, poate afectată din cauză că a fost singură acolo.

Au fost examenele grele, a fost cea mai grea facultate”, „Era mereu o rază de soare, era mereu zâmbăreață. Mereu avea ceva amuzant și frumos de spus, a fost mereu o fire perseverentă, consecventă în tot ce a făcut”, au declarat persoanele care au cunoscut-o pe Patricia.

Tulburarea anxioasă la dezvoltarea unei labilități psihice, o toleranță foarte scăzută la frustrare, sunt experiențe, care însumate, la un moment dat pot scăpa autocontrolul lui.

În România, sinuciderea este a doua cauză de mortalitate printre tineri.