Italia, Franța și Spania au fost lovite puternic de furtunile devastatoare aduse de acest ciclon polar, iar urmările sunt extrem de grave. Aceste imagini sunt din Franța, iar două mașini măresc viteza pe un pod ca să scape din calea alunecărilor de teren. Și un autobuz scapă ca prin minune. Și nordul Italiei a fost devastat de inundații.

Vremea extremă a lovit Europa și i-a speriat pe locuitorii mai multor state

Ciclonul Poppea a afectat mai multe regiuni din jurul lacului Como. Multe străzi au fost blocate de pietre și noroi, iar inundațiile au măturat tot ce au prins în cale. Tot în Italia, în plină lună august, a nins ca în povești. Zăpada s-a așternut pentru prima dată în istorie în sezon estival în provincia Torino, la peste două mii de metri altitudine, în Sestriere. Torenții s-au umflat înfricoșător și în Spania și au adus moloz și pietre pe unele drumuri.

Citește și: Curenții din mare fac ravagii, însă unii turiști nu vor să-i asculte pe salvamari. Specialiștii trag un semnal de alarmă: „În treizeci de ani n-am văzut așa ceva!”

Lumea s-a speriat la culme. Furtunile puternice au lovit zona Lombardia iar acoperișurile caselor au fost smulse, iar mai mulți copaci au fost scoși din rădăcini.

În toate zonele afectate de ciclon, pompierii sunt pe teren zi și noapte și încearcă să limiteze proporțiile dezastrului. Deocamdată nu s-au înregistrat victime.