Ploi puternice, aeroport sub ape! A fost haos pe aeroportul din Frankfurt, unde a plouat atât de mult încât s-au inundat căile de rulare ale avioanelor. Zeci de zboruri au fost anulate. A plouat atât de mult în Frankfurt încât pistele celui mai aglomerat aeroport german s-au transformat în lacuri.

Ploi puternice, aeroport sub ape! Mașinile au plutit pe străzi, după ce canalizarea nu a mai făcut față puhoiului de apă

Site-ul aeroportului a arătat că șaptezeci de zboruri au fost anulate până la ora douăzeci și trei, iar douăzeci și trei de zboruri au fost redirecționate. Între orele douăzeci și douăzeci și două s-au acumulat șaizeci de litri de apă pe metrul pătrat.

Citește și: Furtună pe mare, fiesta pe nisip! Românii au profitat din plin de zilele libere: „Trebuie să ne distrăm și noi”

Pe paginile de socializare au fost postate imagini pe care nimeni nu credea să le vadă vreodată. Ușile de la intrările în metrou parcă nici nu existau în fața torentelor, apa a curs cu nemiluita și pe scările metroului și pe șine.

Citește și: Panică la bordul unui avion. Aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni după o amenințare cu bombă

Nici canalizarea nu a mai făcut față cantității enorme de ploaie, iar pe străzi mașinile au înotat, nu au mers.

Furtuna însoțită de ploi torențiale cu descărcări electrice violente și vijelii a lovit mai ales sud vestul și centrul Germaniei. Nici grindina nu a lipsit din peisajul care i-a băgat pe oameni în sperieți. Aceștia s-au trezit cu bucăți de gheață din cer de dimensiunea unui ou, care au făcut praf zeci de acoperișuri și au distrus mai multe culturi, spre disperarea localnicilor.

Pompierii au salvat mai mulți oameni aflați în mașinile lor, după ce aceștia rămăseseră blocați în pasajele subterane inundate.