Panică la bordul unui avion. Echipajele Antitero au intervenit în forță în cursul zilei de luni, 17 iulie 2023, pe aeroportul din Otopeni după ce a fost anunțată o alertă cu bombă la bordul unui avion.

Aeronava Airbius 321, care aparține companiei pegasus Air lines, avea la bord peste o sută optzeci de pasageri adulți, 5 copii și 7 membrii ai echipajului la bord.

Panică la bordul unui avion. Agenții Antitero au intervenit în forță

Avionul a decolat de la Istanbul și zbura spre Dusseldorf, Germania. După ce a intrat în spațiul aerian al țării noastre, a fost efectuat un apel anonim în care a fost anunțat faptul că la bordul avionului se afla o bombă.

Citește și: Și-a salvat frații după 40 de zile în Jungla Amazoniană

„Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni). În acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol. La finalizarea procedurilor de verificare vă vom anunță rezultatul”, a transmis SRI la scurt timp după ce avionul a aterizat pe aeroportul din țara noastră.

Reprezentanții SRI au concluzionat: alarma a fost falsă

Pilotul a cerut turnului de control să aterizeze de urgență pe aeroportul din Otopeni iar avionul a fost așteptat la sol de echipajele speciale. Serviciul Român de Informații anunță că s-a intervenit conform procedurilor standard în astfel de situații. Pasagerii au fost debarcați, controlați și duși într-o zonă sigură. De asemenea, toate bagajele au fost ulterior verificate pirotehnic, dar și aeronava, care a fost controlată în detaliu.

Nicio cursă nu a fost afectată de acest incident.

Citește și: Dan Bittman, blocat în avion. Artistul nu a fost ocolit de probleme pe drumul de la Cluj-Napoca la București: „După ce că au întârziat...”

Ulterior, reprezentanții Serviciului Român de Informații au anunțat că „din punct de vedere pirotehnic, amenințarea nu se confirmă”. Potrivit CN Aeroporturi București, după ce s-a stabilit că nu a existat niciun pericol la bordul aeronavei, aceasta a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, la ora 23:36, cu destinația Bonn-Koln,

Germania, a transmis HotNews.ro.