Loviți de furia naturii! Oameni surprinși cu apa până la gât! Sunt scene care arată forța cu care a lovit Japonia un taifun care a adus ploi cum nu s-au mai înregistrat în ultimii treizeci de ani și rafale de vânt de peste o sută patruzeci de kilometri pe oră.

Sute de mii de localnici au primit ordine de evacuare din calea inundațiilor. Orașul nipon Tottori a fost lovit direct de taifunul Lan.

Furtuna tropicală Lan a fost catalogată de nivelul cinci, cel mai mare.

Loviți de furia naturii! Mii de oameni au fost evacuați iar străzile au fost inundate 

Peste două sute treizeci de mii de oameni din centrul și vestul țării au primit ordin de evacuare. Cei care au rămas au avut de înfruntat pericolul inundațiilor, așa cum s-a întâmplat cu acest cuplu care abia s-a salvat dintre torente.

Citește și: Imagini halucinante pe o plajă din Japonia! Doi turiști au fost atacați de un delfin: „Ei nu au încredere în oameni”

Imediat ce femeia este în siguranță, mașina, cu șoferul pe capotă, începe să plutească în derivă. Imagini la fel de năucitoare arată un cuplu surprins în mijlocul unei străzi inundate, cu apa până la gât.

Citește și: Imagini apocaliptice în Beijing! Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața din cauza ciclonului care a lovit China

Agenția meteorologică a emis alertă de ploi fără precedent, inundații și vijelii. Vântul a suflat și cu o sută patruzeci și patru de kilometri pe oră, provocând întreruperi de curent și paralizând transportul aerian și terestru, în timp ce mulți oameni călătoresc pentru că este săptămâna de vacanță budistă. 

Specialiștii avertizează că taifunul Lan se deplasează în direcție nordică, spre Marea Japoniei. Până în acest moment, potrivit autorităților, fenomenul extrem a lăsat în urma sa 49 de persoane rănite, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.