Imagini halucinante pe o plajă din Japonia! Moment șocant pe o plajă din Japonia. Doi turiști au fost atacați și mușcați de un delfin. Una dintre victime are mai multe coaste rupte și răni pe mâini și pe picioare.

Momentul în care delfinul se năpustește asupra unui bărbat în vârstă de 60 de ani a fost filmat de un turist. În urma atacului victima s-a ales cu mai multe coaste rupte și cu mușcături la mâini și la picioare.

Imagini halucinante pe o plajă din Japonia! Doi turiști au trecut prin spaima vieții lor în vacanță

Martorii la acest incident șocant spun că delfinul nu s-a oprit aici, iar o femeie a fost și ea rănită.

„În definitiv, în anumite mărci și oceane ei sunt vânați, și acolo ei nu au încredere în oameni. La noi e bine, definii de la noi se simt bine, se simt în siguranță dar nu peste tot este așa.

Sunt deseori vânați, capturați, consumați și din acest motiv nu au nici încredere în oameni și uneori îi consideră antagonici și din această perspectivă poate și văzându-i că înoată și în condițiile limitei hranei să îi considere antagonici, și de aici să încerce să-i îndepărteze”
, a spus Adrian Bâlbă, biolog marin.

Citește și: Vacanță de 45 de mii de kilometri cu duba

Potrivit poliției locale, în aceeași zi pe aceeași plajă din Japonia au fost înregistrate șase atacuri asupra oamenilor. Autoritățile bănuiesc că ar fi vorba despre același exemplar agresiv.  Între timp s-au și montat pe plajă semne prin care turiștii care intră în apă sunt avertizați de potențialul pericol.

Specialiștii îi îndeamnă pe turiști să nu se sperie: „Nu sunt atacuri periculoase, nu sunt atacuri grave”

Delfinul, un mamifer marin care se hrănește cu pește, calamar și crustacee, este cunoscut drept un prieten al omului. Biologul marin Adrian Bâlbă explică ce s-a schimbat în comportamentul acestor cetacee marine.

„Nu sunt atacuri periculoase, nu sunt atacuri grave. Nu există decât niște tendințe de îndepărtare, niște mușcături. Nu este ca în cazul rechinilor. Din acest motiv delfinii sunt în continuare de-ai noștri, mamifere, specie sigură, înțelegătoare cu omul”,

a mai spus specialistul.

Citește și: Caniculă și furtuni violente în Europa! Căldura fost întreruptă brusc de furtuni violente

În Marea Neagră trăiesc trei specii de delfin: delfinul comun, afalinul și marsuinul. Afalinul este cel mai mare dintre cei trei și poate ajunge la patru metri lungime și o greutate de 650 de kilograme. Delfinii reprezintă o adevărată atracție turistică pe litoralul românesc, mai ales pentru copii.