Ciclonul Doksuri parcă a adus apocalipsa în Beijing. Capitala Chinei a fost lovită de vremea severă iar imaginile sunt incredibile. Mașinile sunt luate de ape iar oamenii sunt salvați în ultimul moment.

Beijing este sub alertă maximă de inundații și alunecări de teren din cauza ciclonului Doksuri. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața numai luni, iar operațiunile de salvare sunt extrem de dificile. Mulți au fost prinși în mașinile luate de ape.

Imagini apocaliptice în Beijing! Capitala Chinei este sub ape iar localnicii sunt disperați

Până în acest moment, cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața pe parcursul celor 4 zile de când mai multe orașe din nordul Chinei au fost măturate de ape. Alte 27 de persoane sunt dispărute fără urmă după ce taifunul a făcut ravagii, notează Reuters.

Citește și: Prinși în coșmarul furtunii din Grecia

Un bărbat se agață cu ultimele forțe de acoperișul autoturismului său care este în mijlocul unui râu. Salvatorii s-au mobilizat rapid și au adus un elicopter cu ajutorul căruia bărbatul a fost recuperat. Ploile abundente căzute în ultimele zile au dus la un pericol imens în capitala Chinei și în zonele din apropiere. Există riscuri majore de prăbușiri, alunecări de teren și noroi.

Mai multe râuri au ieșit din matcă și au măturat totul în cale. Câteva milioane de persoane au primit ordin să rămână în locuințele din Beijing și sute de linii de autobuz au fost suspendate.

Bilanțul provizoriu este unul sumbru. Începând din seara zilei de luni, în capitala Chinei au fost izolate peste 100 de drumuri de munte și au fost evacuate peste 52 de mii de persoane, pentru că pericolul a devenit mult prea mare pentru ca locuitorii să mai poată rămâne în casele

lor.

Autoritățile anunță că în aproximativ patruzeci de ore au căzut precipitații cât pentru o lună întreagă. Nivelul incredibil de apă care a căzut în ultimele zile asupra Beijingului a determinat autoritățile chineze să apeleze pentru prima dată în ultimii 25 de ani la un rezervor de stocare a inundațiilor.