O antreprenoare din China a inventat „facekini”, o mască elastică pentru față, care seamănă cu cagulele de schi și care acoperă fața și gâtul. Invenția a fost gândită pentru protecția turiștilor care merg la mare și în apă nu își pot proteja fața de meduze. În Beijing și alte părți ale Chinei, aceste măști bizare sunt tot mai căutate pe măsură ce temperaturile ridicate doboară record după record.

Citește și: Drumeții periculoase, ghidate de impostori! Un bărbat a fost părăsit de ghid, după ce i s-a făcut rău: „Nu îl lași acolo să moară”

Multe femei din Asia de Est preferă să își mențină pielea cât mai albă și evită cu putință să se bronzeze, iar produsele de protecție solară și accesoriile care le protejează împotriva razelor solare sunt cele mai populare în această perioadă.

Noul trend anti-caniculă în China este „facekinis", văzut tot mai des pe femeile din China. 

„Facekini” este noul trend printre chinezoaice 

„Facekini”, masca elastică inventată în China, seamănă cu cagulele de schi și acoperă fața și gâtul, lăsând la vedere doar ochii, gura și vârful nasului. Inspirația creatoarei a venit de la costumele folosite la scufundări. Sony Hiroshi Ichigaya a inventat acest accesoriu în 2004, din materiale elastice folosite la costumele de baie.

Citește și: Imagini halucinante pe o plajă din Japonia! Doi turiști au fost atacați de un delfin: „Ei nu au încredere în oameni”

Noul accesoriu a fost purtat masiv de chinezoaicele de vârstă mijlocie care voiau să își protejeze tenul. Ulterior, și tinerii au urmat trendul. Inițial, măștile erau unele simple, însă mulți se speriau de cei care le purtau, așa că inventatoarea a găsit o nouă soluție.

Măștile „facekini” sunt vândute pe internet în mai multe culori și nuanțe, iar prețurile lor variază între 12 dolari și 24 de dolari.

Cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius, rezidenții și turiștii din China au început să poarte „facekinis”, jachete speciale cu ventilație, ventilatoare portabile, pălării cu ventilație și să se acopere pentru a evita să se bronzeze.