Apa mării este mai caldă acum decât la începutul lunii august. Culmea, valorile sunt aproape identice cu cele din atmosferă. Turiștii se bucură că pot să stea mai mult în apă iar situația s-ar putea menține inclusiv în primele două luni de toamnă. Dacă în ultimele zile apa mării a avut 25 de grade, miercuri temperatura a urcat la 28 de grade în Mamaia.

Apa mării, din ce în ce mai caldă. Turiștii sunt încântați

Și în restul stațiunilor apa a avut 26 sau 27 de grade, aproape cât valorile înregistrate în atmosferă. Meteorologii au anunțat miercuri temperaturi ambientale de 28-29 de grade celsius. Schimbările vin în urma fenomenului care a răcit brusc apa în plin sezon estival. La începutul lunii august, apa mării avea 13 grade, o valoare normală pentru sfârșitul lunii noiembrie.

Culmea, situația s-a schimbat abia acum.

Citește și: Au dat litoralul pe piscina de la sat! Oaza de relaxare din Vaslui atrage mii de oameni

„Spre final de sezon apa mării are în jur de 27 de grade iar indicele de temperatură umezeală a depășit pragul de 60 de unități. În Constanța, disconfortul termic se menține accentuat până duminică, când maximele vor atinge 28 de grade celsius”,

a transmis corespondentul Kanal D, Raluca Sevastru.

Apa caldă a mării a adus și o veste mai puțin plăcută. Briza suflă cu putere mai mare în această perioadă. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi ridicate și în luna septembrie pe litoral. Turiștii ar putea să facă baie până în a doua lună de toamnă, chiar dacă valorile termice vor mai fluctua.