Val de violențe pe litoral! Situația a luat-o razna pe litoralul românesc. Turiștii au ajuns să se ia la bătaie cu salvamarii care încearcă să îi scoată din marea învolburată. Ultimul incident grav a avut loc la Eforie Nord.

Și în alte stațiuni salvamarii au ajuns să sune la 112 pentru că nu mai fac față turiștilor violenți. Scenele ireale au avut loc marți seara, pe o plajă din Eforie Nord.

Totul a pornit de la trei persoane care nu au respectat indicațiile salvamarilor, au vrut cu orice preț să intre în apă deși steagul roșu era arborat iar valurile mari și curenții le puneau viața în pericol.

Val de violențe pe litoral! Situația a degenerat atât de tare încât salvamarii au chemat forțele de ordine

Imediat, între salvamari și turiștii care căutau distracția cu orice preț, a început o încăierare în toată regula.

Și miercuri în Eforie a fost arborat steagul roșu iar pe plajă s-au format două tabere: salvamarii, care le tot amintesc oamenilor restricțiile și turiștii, care vor să profite de concediu.

„Lumea nu ascultă deloc, încearcă să intre și cu colacii și cu saltele. E foarte greu. Părinții încearcă să-și ducă copiii cât mai în larg. E foarte greu”, a spus unul dintre salvamari.

Citește și: Zi neagră la mare! Patru turiști și-au pierdut viața în valurile agitate

„Vii la mare o săptămână și dacă prinzi tot vremea din asta e chiar păcat totuși să nu te bucuri un pic de apă”, spun pe de altă parte turiștii.

Salvamarii atrag atenția că indiferent de nivelul înotătorilor, curenții sunt atât de puternici încât pot învinge pe oricine.

„Patru zile steag roșu și, după cum vedeți, nu ne înțelegem cu ei vor în apă, vor în apă. Sunt curenții așa zis rip care îi trag în apă, în cinci secunde să duc la zece metri”, au mai spus salvatorii.

Când rămân fără soluții, salvamarii sună la 112.

„În perioada 15-16 august anul curent, polițiștii constănțeni au intervenit la patru apeluri prin S.N.U.A.U.

112 cu privire la nerespectarea indicațiilor salvamarilor în condițiile arborării steagului roșu. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional”, a declarat Olimpia Ceară, IPJ Constanța.

Citește și: Explozie în cea mai aglomerată stațiune! Oamenii au intrat în panică: „Ne-am gândit că-i o bombă”

Asta înseamnă amenzi cuprinse între cinci sute și o mie de lei. Tot marți, un alt scandal monstru a avut loc în Costinești. Totul s-a pe trecut între doi tineri și un alt grup format din șase persoane,

spun anchetatorii. Patru bărbați au fost reținuți miercuri, pentru douăzeci și patru de ore. Scandalul nu s-a oprit nici la sosirea echipajelor de intervenție dar cei implicați se apără și arată cu degetul spre forțele de ordine. Șase persoane au fost audiate și s-au ales cu dosare penale.