Minivacanță pe bani puțini. În timp ce unii au mers în mini vacanță la munte sau la mare, alții se mulțumesc să se distreze aproape de casă. Cum? La piscine, ștranduri sau chiar la plajă, în parc, sub soarele arzător.

Anul acesta bugetul nu le-a mai permis multora să se recreeze câteva zile departe de agitația orașului așa că au găsit alternative. Pregătiți cu ochelarii de soare, pălării și loțiuni de plajă, oamenii au înlocuit marea cu parcurile acvatice din inima orașului.

În Sectorul 6 al Capitalei, de exemplu, cei care au vrut să profite de soarele arzător au mers la piscina dintre blocuri.

„Încercăm să facem cât mai mult pe plac copiilor, pe cât posibil. Bineînțeles, și în limita posibilităților”, spun bucureștenii.

Minivacanță pe bani puțini. Oamenii au luat cu asalt locurile de relaxare din Capitală și din orașele din țară

Cu prietenii, familia sau cu cei mici, distracția a fost la cote maxime, deși cu buget redus. La această piscină intrarea costă cincizeci de lei pentru un adult și douăzeci de lei pentru copii de până la șapte ani.

„Ne relaxăm frumos la piscină. Foarte frumos, cu o bere, cu un frappe. Deja ne-am bronzat”, „Anul trecut am fost, anul ăsta am zis să facem și altceva, nu neapărat să mergem la mare, că oricum este foarte populat în perioada asta la mare”,

au mai spus oamenii.

Citește și: Zi neagră la mare! Patru turiști și-au pierdut viața în valurile agitate

Alții au preferat să se relaxeze la soare pe gratis. Domnul Costică a venit să se recreeze în parcul Brâncoveanu, și nu oricum, și-a luat cearceaful de plajă, slipi și a decis că e o zi tocmai bună pentru bronzat, mai ales că avea companie, dar și muzică pe măsură iar ziua de sărbătoare, de Sfânta Maria, îl va prinde tot în parc.

„Aici e gratis, aici e gratis. La mare e mai scump. Costă acolo, da într- adevăr. O să fie mare sărbătoare, mare tare, să încingem o horă. Dacă veniți, să mă găsiți aici”, a spus vârstnicul.

Departe de petrecăreți, această doamnă a ales bronzul în liniște.

„Acolo e aglomerație și costă. Este mai bine.

Gratis, mai bem suc”, a mărturisit femeia.

Și în țară, cei cu mai puține posibilități financiare au căutat alternative pentru a petrece minivacanță. La Galați intrarea la ștrand e patruzeci de lei, iar pentru unii e singurul concediu din acest an.

Citește și: Vacanță cu șezlongul adus de acasă. Românii au improvizat ca să facă economii în concediu: „E mai ok, suntem mai aproape de mare”

„Fiind o zi liberă și atât de plăcută, profităm de ultimele zile ale verii, să spunem și așa”, „Anul ăsta nu am fost nicăieri, decât aici. Am renunțat definitiv să plec în țară, pentru că este foarte scump, ne rupe de bani, ne omoară, ne mănâncă”, au explicat gălățenii.

Cei care lucrează la stat se bucură de o minivacanță de patru zile anul acesta.